Burakozdemirtas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Malatya da yaşıyorum. Evimiz depremden hasar gördü ve bugün hasar tespiti için Malatya Belediyesinden çalışanlar geldi. Eve ağır hasar verdiler. Derhal boşaltmamız gerektiğini söylediler. Peki Devletin bize ne gibi yardımı olacak bilgisi olan var mı? çoğu diyor eviniz yıkılıp yeni ev yapılacak ve o ev size satılacak. Bazı kesim de diyor size kira yardımı yapılacak sadece. Net bir bilgisi olan var mı ?
Öncelikle çok çok geçmiş olsun Allah tez zamanda sıcak bir ev nasip etsin size.

Şimdi, öncelik deprem sigortası ne olursa olsun yaptırmanız lazımdı. Yaptırmadınız orayı geçtim, eviniz ağır hasarlı ve yıkılacak, yenisi yapılacaksa devlet sizden para almamalı. Çünkü bu büyük bir saçmalık olur, ev alacak paran yok, var olan evini aldın ödedin zamanında şimdi durumun yok, parayı veremesen ne olacak? Sokakta mı kalacaksın... Eğer öyle durum olursa böyle devletin...... Okadar vergi toplanıyor ben para alacaklarını düşünmüyorum, ha olaki şöyledir ufak bir meblağ talep edilir hani 3 5 10bin vs vs ama bunda sizin suçunuz yok, doğal bir afet yaşandı var olan tapulu eviniz hasarlı, devlet bunlar için yıllardır vergi topluyor, bakalım şimdi toplanan vergilerle sizler gibi kaç mağdur insanımızın işlerini çözecekler görelim.

Tekrar Allah yardımcınız olsun en kısa sürede evinize kavuşmanız dileğiyle.