mavikorku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haftaya sana kira ve diğer detaylar için yazacağım dedi. Zaten bende benim de sorumlarım var ama siz yazdığınızda haftaya soracağım dedim.
1- ok
2- muamma sorcam
3- çalışacak yer fabrika da olur %99 merkeze biraz uzak ama Malta'da uzak mantığı 20 30dk. yeri adresten baktım.
4- maaş ilk şey zaten 1250 1500 euro verseler ortalama min 500 den kiralar başlıyor eşyalı baktım bi de.
5- çok mantıklı geldi + teşekkür ederim.
Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun. Malta konusunda biraz bilgi vereyim istedim.

500 €'ya bir daire kiralamanız imkansıza yakın, ancak oda kiralayabilirsiniz. Merkezi konumlarda 1+1 daire için 800-900 € civarında bütçe ayırmanız gerekir. Ama merkezde konaklamak yerine biraz iç kesimlerde konaklama daha mantıklı, ki araç alırsınız zaten. Normal şartlarda da araç, özellikle yazın sıcağında markete gitmek için bile oldukça gerekli. (Not: 1500 € alıp 900 € kiraya ödediğiniz kalan 600 € ile rahat şekilde geçinebilirsiniz. Sosyal hayat bakımından Malta oldukça ucuzdur. Örneğin benzin en son 1.35 €/litre idi, McDonals'ta ise 1 adet hamburger 1 €. Konaklama ve sigara dışında hemen her şey ekonomik diyebilirim, tabii bazı konularda yolunu yordamını bilmek lazım.)

Brüt-net maaş hesabını internetteki bazı sitelerden yapabilirsiniz. Malta salary calculator şeklinde aratmanız yeterli.

Dil eğitimi konusunda ise, şayet konaklamanız olacak ise eğitim bütçesi sizi zorlamayacaktır. Örneğin 6 ay süreli eğitim için 1800 € - 4500 € aralığında bütçeler değişiyor. Ancak bu konuyu diğer detaylar netleştikten sonra araştırmanız daha uygun olur.

Malta'ya ilişkin merak ettikleriniz var ise sorabilirsiniz.