mehmetunlu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam amacım oyun için alınacak bilgisayar özellikler yukarda belirttim https://gpu.userbenchmark.com/ buranın programı ile teste sokturdum.
Bu benim kişisel düşüncemdir benchmark testlerinin hiç birine inanmıyorum ve ona göre davranmadım. Benim topladığım bir çok ürün benchmark testine girdi ve başarısız oldu. Ama gerçekte olan ise başarılı bir işti. Parçalarınıza gelecek olursak.

Ryzen 5 1600 1. seri işlemciye gerek yok hocam. Eğer üstüne 500-600 civarı daha koyabilirseniz ryzen 7 2700x yada ryzen 5 3600 falan almanızı kesinlikle önerebilirim. B450m anakartın bios güncellemesi ile 3. nesil işlemcileri kullanabilirsiniz. Ekran kartında sapphire markasını önermiyorum. Aynı segmentte başka bir marka ile değişmenizi tavsiye ederim. Eğer imkanınız var ise 6'lık Nvidia serilerine de bakabilirsiniz. Sapphire neden önermiyorum söyleyeyim. 2011 yılından beri o kadar geri bildirim ile desteklesek te %60 oranların da kartların da bir süre sonra sinyal hataları başlıyor. Bu sorunu henüz çözemediler. Ayrıca AOC monitörde pek önermiyorum. İçeride kullanılan parçalar yan sanayidir. Ufak darbelerde kolayca monitöre elveda diyebilirsiniz. Şimdilik diyeceklerim bu kadar.