Wordpress Hız Optimizasyon İşi Yaptırılacaktır.
Wordpress siteme hız optimizasyonu işi yaptıracağım. Hız optimizasyonu Google page speed insidht üzerinden yapılacaktır. Diğer site speed hız testleri ilgimi çekmiyor, Bana google page speed uyarıları lazım.
gmetrix, webpagetest vs vs hiç umrumda değil, onların yaptığı uyarının anlamı ile google page speed testinin yaptığı uyarılar tamamen farklı şeyler bana göre
siteme mobilde %90 üzeri page speed skoru aldırabilecek arkadaşları bekliyorum.
Testin olumlu olarak değerlendirilebilmesi için optimizasyon bittikten sonra siteye yazılacak 5 içerikten en az 4 tanesinin mobilde ve bilgisayarda google page speed test sonucunun 90 puan üzerinde görünmesi gerekmektedir.
Yukarıdaki bilgiler ışığında bu işi yapabilirim diyen arkadaşların mesajlarını bekliyorum.
Not: Neden google page speed?
Çünkü google page speed testinde gerçek kullanıcı verilerinden alınan açılma süreleri yapılan hız testlerine %50 etki etmektedir. %50 etki de eğer düzeltilirse sitenin hızlanacağı anlamına gelen uyarılardır.
Burada benim için gerçekten saha verileri önemlidir. Sitemi kullanan telefonlar/bilgisayarlar benim sitemi ne kadar hızlı açıyorlar bu benim için önemli.
Diğer öneriler: örnek: sitede kullanılmayan ama temada var olup başka bir alanda kullanılabilecek olan fakat benim açımdan gereksiz olan kodların temizlenmesinin bana katkı sağlayacağını söylüyor google.