sarfom94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam üniversitede bölümü kazanmak zaten iş değil. Onun dışında KPSS denen şeyi halletmek yetmiyor mu ? KPSS hemen hemen tüm devlet branşlarında çalışmak için geçerli bir sınav ? Sizce öğretmen seçimi için KPSSden yüksek puan almak yeterli bir kriter midir ?
Öğretmenlik için KPSS sınavı yanında iki sınav daha var. Sonra mülakat var. En son da adaylık sınavı var. Süreci bulamıyorsunuz sanırım.

DijitalFikir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Küsüratlarını yazmıyorum ortalama söylüyorum onu söylimde şimdi. Bekçi maaşı ortalam 4.500₺. görselde yeni öğretmen maaşı 4000 denmiş lakin o öğretmen değil en düşük memur maaşı. En düşük memur maaşlarını ise öğretmenler almıyor. Öğretmenlerin ekleri vs oluyor fazla dersleri oluyor. Şuan ben öğretmen olsam yatacak en düşük maaş 5000₺. Ayrıyetten emniyet güçlerinin can tehlikesi, yaralanma tehlikesi vs. Var onlar daha fazla alması lazım. He bu arada söylim öyle yakın olduğum hiç bir arkadaşım veya akrabam polis değil çok akrabam asker lakin nedense hiç polis veya bekçi tanıdığım yok. Bunlar aldıkları maaşlar ve benim düşündüklerim.
Yeni başlayan öğretmenin maaşı gösterildiği gibidir. Bilmeden yorum yapmayalım.