registan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öğretmenin okul içi çalışma saatlerini baz almış arkadaşlar.
bunun ders hazırlığını (yani akşam evde ve hafta sonu çalışmalarını ) kimse irdelememiş.
yani konuyu anlatmak için o öğretmenin hazırlanması gereken zaman oluyor.
yani öğretmenlik okul içinde başlayıp okul içinde biten bir meslek değil. o nedenle çalışma sürelerine göre para almak yada kazanç elde etmek kapitalizmin bir olgusu.
öğretmenler geleceği şekillendiren ve planlayan kişilerdir.
O konulara girmek bile istemiyorum. Öğretmenlikle ilgili eleştiri yapanlara gülüp geçiyor ve okulunu bitirdikten sonra KPSS, EB, ÖABT, Mülakat, Adaylık Sınavlarına girip siz de bu işi yapabilirsiniz diyorum.

Çoğu arkadaş sığ düşündükleri için olayı anlamışlar. Bekçi isterse 20bin lira alsın o önemli değil. Burada vurgulanmak istenen adaletli maaş işleri. Aynı işi yapan adam farklı ücretler alıyorsa ya da yıllarca okuyan adam ilkokul mezunu ile aynı maaşı alıyorsa burada bir sıkıntı var demektir.

sarfom94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu ülkede öğretmenler olması gerekenin çok çok altında bir eğitim alıyor ve gerekli özenle seçilmiyor. Mesela ben ortalamanın altında bir öğrenciydim lisede ama gayet rahat öğretmen olabiliyordum. Ama kendimde öğretmen olacak altyapıyı asla görmedim. Öğretmenler çok çok daha iyi eğitilip çok çok daha fazla maaş almalı ki bekçilerin, polislerin, askerlerin uğraşması gereken it,uğursuz sokaklarda olmasın. Herşeyin temeli eğitimdir. Ayrıca ben de üniversite mezunuyum. Ve diğerlerine göre ayrıcalıklı olmamı gerektirecek bir eğitim hayatım olmadı. Şuan mevcut bulunan üniversitelerin çoğunun eğitim seviyesi çok yetersiz.
Bir anlat bakalım nasıl öğretmen olabiliyordun rahatça. 😀