grafiking adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazı HB faturalarında bile 11111111111 olarak geliyor, yasak olma konusunda kaynak resmi mı?
Hocam ekip arkadaşımın hanımı Türkiyenin en büyük firmalarından finans uzmanı olarak çalışıyor.Beni bu konuda uyardı kesinlikle TC girmen gerekiyor diye belirtti.Zaten e fatura keserken adamın tc'sini girince bilgileri pat diye geliyor.Ama 1111 yapınca isim soy isimi de sen giriyorsun.Muhasebecime de sordum TC girmek zorundasın diyor.Bende müşteriden istiyorum yok vermem diyor.Talep ettiğim kişiler benim için önemli kişiler olduğu için ceza vs. çıkarsa da kabulum cezayı da öderim problem değil ama bunun elbet bir çözümü olmalı.Adam bana 2-3 bin ödeme geçtiğinde " abi TC vermeyeceksen ödeme geçme " diye cümle kuramam

Voli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, tutar 5.000TL'nin üstünde faturalara T.C. no girmek zorunlu BA BS teyitlerinde gerekli bildirilmediğinden dolayı usülsüzlük cezası ile karşılaşabilirsiniz.
Hocam bazı müşterilerim futbolcu veya Türkiye de tanınmış iş adamları onlar TC verme taraftarı değil ben ceza ödemeyi de kabul ediyorum peki ortalama ne kadar cezası var ?