Hocam yaptığınız iş için fatura kesmeniz lazım şahıs şirketi açın fatura kesin 18-29 yaş aralığı ise genç girişimci desteğinden faydalanın. Gelir vergisi yok 1 sene sigortanı devlet ödüyor. Mükellef co öneririm ben onu kullandım şahıs şirketi için oldukça başarılılar.
Şahıs şirketi açmadan reklamları vergilendiremezsiniz. Çok yüksek kazançlar elde etmiyorsanız sorun olacağını sanmıyorum şimdilik. AdSense ödemeleri direkt İrlanda üzerinden geldiği için takibe giriyor. Reklamda aynı problem yaşanmaz 2-4K TL için.
Kafam rahat olsun, vergimi ödeyeyim, legal ticaret yapayım ve vatandaşlık görevimi yerine getireyim diyorsanız (ki bunu öneririm); yukarıdaki mesajda arkadaşın da söylediği gibi şahıs şirketi kurarak gerekli prosedürleri yerine getirmelisiniz. Ehil bir muhasebeciyle görüşerek işlemleri başlatabilirsiniz.
Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Bir sorum daha olacak ben kpssye hazırlanıyorum yani devlet memuru olacağım inşallah ve bildiğim kadarı ile devlet memurları herhangi bir şirket açamıyor bu konuda bilginiz var mı acaba ?