Yıllardır bunun hiç bir çözümünü bulamadım. Siz bulursanız lütfen bana da haber verin.

Google analitik ve adsense kodlarına ne olursa olsun dokunulmasına izin vermiyor. Politika ihlali diye banlıyor. Yani kodlara dokunamazsınız. Zaten dosyalar harici çekildiği için onlara da müdahale edemiyorsunuz. Dns-prefetch de pek etki etmiyor Google sağolsun 10-15 civarında farklı domainden indirdiği için kaynakları işin iyice cıkı çıkıyor. Tek bir kaynaktan inse bir nebze rahatlardı ama aşırı http isteği hatası veriyor.

Bunun dışında tag manager üzerinden optimizasyon yapılabilir gibi yazılara denk geldim yabancı sitelerde ama ne kadar doğru bilmiyorum. Tag manager mana çok karışık geldi ve doğru düzgün anlatan bir yer de yok.

Son olarak adsense de tek çözüm manuel reklamlar kullanarak olabildiğince az reklam ve az reklam türü ile hızlandırılabilir. Ama kazançlar ne olur öngörmek mümkün değil. Yakın zamanda ben de mauele geçmeyi düşünüyorum. Otomatik reklamlar resmen çöplüğe çeviriyor. 100 den fazla kaynak indirdiğini gördüm. Hatta site dosyalarından daha fazla MB indiriyor.

Resmen dalga geçiyor Google bizimle, siteyi optimize edin diyor ama bütün Google servisleri siteyi mahvediyor. Hiç bir optimize yapılmamış durumda Google servisleri