Sadece domain al sat yapmak bana her zaman riskli gelmiştir. Hele döviz kurunu da düşününce tahammül edilen riskin üstüne çıkıyor. Onun yerine site kurup satmak daha mantıklı geliyor. Tabi diğer taraftan bazı alıcılarda kullanılmamış (arama motorlarında index olmayan) domain almakta istiyor. Burada odaklanılması gereken sıfır (indexsiz) domain alıcısından ziyade oturmuş site yapıp satmak. Belli bir noktaya gelmiş bir sitenin her zaman alıcısı çıkar. Yani anlayacağınız, günümüzde herkes domain araştırıp alır. Ama herkes belirli bir çıtaya gelmiş (hitli) site yapamaz. Bundan da "ürün pazarlama" sonucu çıkıyor. Bir ürünün ne kadar al benisi olursa o kadar alıcısı çıkar.
Konuda alexa hakkında da belirtmişsiniz örneklerle. Son zamanlarda forumda ve çevremde alexa değerleri çok fazla önemsenmeye başlandığını görüyorum. Cidden alexa değerinin iyi olması bir başarı mıdır? Mesela konu sahibi 2 yılda 17 milyondan 3 milyona getirdim demiş. Sadece bana mı normal geliyor bu, yoksa cidden başarı mı? Çünkü benim her açtığım sitenin alexa değerleri çok iyi. Ama hiçbir zaman bunu değer bazında görmedim. Misal 2 hafta önce açtığım site dünya sıralamasında 1 milyon (bir kaç güne 1 milyon altına inecek), ülke sıralamasında 14 binlerde. Başarı alexa değeriyle ölçülmemeli diye düşünüyorum.
Alexa önemlidir demedim hocam. Bir alıcı alexayı önemsediğini belirtti. Bizim için çok anlamı olmasa da talep bu yöndeyse diyecek bir şey yok. Yani alıcılar neyi önemsiyor diye sorarken, bir alıcının önemsediği şeyi de örnek olması açısından paylaştım sadece.