@dikiglan; Sitenize yazın, ozaman Ahmaklar ile Ticaret Yapmam
Söyledikleriniz Komik, ticaret ve hukuktan hiç anlamadığınızda belli ,yazdıklarınız ile kendi kendinize çelişmişsiniz. internetten satışta belli kurallar ve sözleşmeler var adı üstünde uzak mesafeli satış, eğer dalgınlık dolayısıyla müşteti hatasını kaldıramayıp müşteriye ahmak deyip, kurallar değişsin falan derseniz bu işi hiç yapmayın bence, kendinizede yazık müşteriyede.
Demogoji yapmaktan öteye gitmiyorsunuz.
Hukuk kuralları tanrı kelamı değişmez ayetler değillerdir, ihtiyaçlara göre koyulur ihtiyaçlara göre değiştirirlir.
Ve yasaların, yönetmeliklerin ve kuralların değişmesini istemek, değişmesi için uğraşmak demokratik bir haktır.
Senb esnaflık yapmaya devam et, biz girişimcilik yapmaya uğraşalım, ekosisteme uymak kadar eko sistemi düzenlemek için uğraşalım.
Çocukça şeyler yazıyorsun, siteye ahmaklar ile ticaret yok yazmaya gerek yok, pazarlama stratejinisi ürün gamınızı ve fiyat politikanızı belirleyerek ahmakları minimize edebilirsiniz.
Bunu becerecek kadar uğraşmışsınızdır işallah ticaretle.
Yaşınız yetmiyor herhalde 20 sene önce böyle kurallar yoktu. 20 sene sonra da başka kurallar olacak.
Kurallar ve yasaları uygulamak ile karşı çıkmak, değiştirilmesi için mücadele vermek başka şeylerdir.
Senkoyun gibi sana dayatılan bütün kuralları benimseyebilirsin, bu kurallardan rahatsız olanlar da kurallara uyarken rahatsızlıklarını dile getirme ve kuralları değiştirmeye çalışma hakkına sahipler.
Sen basit demokratik haklara, basit hukuki kavramlara bile hakim değilsin.
İade gelirse alıyoruz.
Ama senin gibi müşteri dalgınlıkla almış iade eder ne olsun demiyoruz, çünkü ben dalgınlıkla yanlış ürün gönderdiğimde o müşteri bunu kabul etmiyorsa müşterinin dalgınlıkla sipariş verdiği ürünü ben de iade kabul etmemeliyim.
Kurallar değişsin falan diyorum diyeceğim de bu benim demokratik ve hukuki hakkım.
İstediğim de tüketicinin haklarının sınırlanması değil, aynı hakların satıcıya da tanınması.
Çünkü koyulan kurallar satıcıların alıcıları suistimal etmemesi için o kadar orantısız düzenlenmiş ki bugün alıcılar satıcıları suistimal eder hale geldiler.
Neymiş? Kurallar ve yasalar ihtiyaçlara göre koyulur. Yarın bir gün örgütlü bir mücadele ile bu tüketicilere verilen haklar satıcıya da tanınmalı.
Bir sistemin kurallarına uymakla, saçma yanlış kuralları kabul etmek aynı şey değildir.
Bu ülkeyi kuran adamlar senin kafanda olsalardı hala krallıkla yönetiliyor olurduk.