Kimin ne olduğunu kimse bilmez bilemez de. Eleştiri yapmak çok kolay herkes için, herkesi de aynı kefeye sokarak yorum yapmak zaten en basit iş. Ben bir tek cümle yazayım gerisine başka arkadaşlar kanaat getirsinler. Zamanında bana bir özel mesaj ile yazı yazılmıştı çok iyi hatırlıyorum iş bilmeyen birisi olarak yorum yapayım ben daha iyi olur.

100 siteden footer link aldım diyorsunuz muhtemel O siteleri de zaten sektör olarak biliyorum. Bir tek dedicated, vps veya reseller de barındırılan tek bir IP üzerinde olan sitelerden alınan footer link ne işe yarar? Spamdan başka bir şey değildir.

Tanıtım yazısı olsa derim ki her domainin DA, PA, UR, RATING değerleri var ancak footer link ile tanıtım yazısının etkisi farklı işlevselliklere dayalı olduğu için arada bir fark mutlaka vardır.

Adana ve Osmaniye arası bulunan 81 farklı il de bulunan site üzerinden ayrı ayrı footer link alsanız etkisi % 0 olmayacak tam aksine % 50 oranında artmış olacakken, aynı sektör de bulunan tek bir sunucu da yer alan 100 siteden link almak neye dayalı bir etki sağlayacak? % 100 spamdan başka bir şey değildir.

Bu sitelerin domain authority ve pages authority değerleri nedir? mozrank, ve içeriğinde yer alan içerik kalitesi olarak nitelendirmiş olduğumuz sınıflandırma nedir? Hiç bir şeye bakmadan direk link almak % 0 sonuç ile bir değer sağlıyor ise link alınan sitelerin sahibinin değil, linki alan kişinin bilgisizliğidir bu.

Mutlak bir düşüş de olacaktır ki olur. Bu gibi durumlar da aynı sunucu da bulunan sitelerden link almak ve bunu da artı olarak sınıflandırmak çok yanlıştır. +537 den fazla site var bildiğim ve her birisi ilk sayfada yer alan gerek il gerek ise ilçe olarak sıralamada olan siteler ancak gel gelelim ki bütün bu siteler ayrı barındırma yerinde farklı ip private üzerinde kurulu ve keza aynı şekilde ise cloudflare de dns olarak barındırılan siteler.