@CliaWeb; rspamd yi kurdum. web interface i de kurdum ama gönderdiğim deneme maillerini taramıyor gibi. web interface de status bölümü boş, gelen giden mailler ile ilgili bilgi yok. Firewall u kapadım denemek için yine olmadı.
Hizmetler kısmında Rspamd yi görüyorum çalışıyor görünüyor ama filtreden geçirmiyor sanki.

Gelen mailin header a baktığımda

Forward-Confirmed-ReverseDNS: Reverse and forward lookup success on 40.92.70.48, -10 Spam score
SPFCheck: Server passes SPF test, -30 Spam score
X-DKIM: signer='hotmail.com' status='pass' reason=''
DKIMCheck: Server passes DKIM test, -20 Spam score
SpamTally: Final spam score: unset because ESF not run (SpamAssassin unset, whitelist, or skipped)

Şeklinde görüyorum, araştırdım bi çokşey denedim ama Rspamd devreye girmedi bir türlü. Tekrar tekrar kurdum olmuyor nedense.

2 gündür uğraşıyorum garip garip hatalar sonunda çalıştı.

Rspamd web interface i de kurmuştum gelen giden mailleri takip edeyim diye. ORda gördüğüm hataları tek tek düzeltmeye çalıştım.
Rspamdi için gördüğüm kadarıyla Redis de gerekli. Redis i kurdum ama redis in https://rspamd.com/doc/configuration/redis.html şuradaki dosyalarını oluşturup ayarları yapmak gerekti.
Hatalar çözdükten sonra yinede loglara gelen mailler düşmüyordu, en saçma hatada o idi. Onuda şöyle düzelttim. Directadmin de domain e kullanıcı olarak girip spamassassin i devre dışı yapıp tekrar aktif ettiğimde o kullanıcı için artık mailleri taramaya başladı.
Zaten aktif diye hiç aklıma gelmemişti ama pasif yapıp aktif ettim düzeldi. Emin olmak için bi kaç domainde daha aynısını yaptım ve aynı şekilde pasif ve ardından aktif yapmadan o domain için mailleri taramıyor.

İlgilenen herkese teşekkür ederim, benzer sorunları yaşayanlar olursa diye tarif etmek istedim.