Büyükler patlamaz aslında bu sistemde hatta yeni para girişi olmasa da patlamaz o yüzden saadet zinciri veya ponzi ile karıştırmak yanlış olur. Zamanında gittim görüştüm bana mantıklı gelmediği için girmedim.

Sistemin temel mantığı aslında altın günü ile aynı. Baştan peşinat istiyor + yüzde bilmem kaç da hizmet bedeli alıyor. Kazancı hizmet bedeli yani.

Örnek veriyorum: 40 kişilik, 40 aylık ödeme sistemi yapıyor. Herkese vereceği tutar aynı, 40 kişi toplanmadan da başlatmıyor. Altın gününden bir farkı yok aslında. Peşinatta aslında aylık tutarı düşürmek için. Kazancı: Hizmet Bedeli.

Banka faizinden uygun ama bedava değil. Sıkıştın, iptal etmek istedin grubu bozuyorsun falan diye geri almak işkence kesinti deli gibi falan. Şikayetlerin genelde hepsi de bu konuda.

Bana mantıklı gelmemesinin sebebi; bana çıkana kadar ev fiyatı artar aldığım para yetmez banka faizi ile aynı duruma gelirim idi. Hatta hizmet bedelini falan da katınca daha pahalıya geldiğini gördüm. Birde bankada evi hemen alıyorsun bunda bekliyorsun işlerin bozuldu ödeyemedin gitti paran kuş kadar iade eder. Banka da sat evini git öde hatta evin değerlenmiştir zarar bile etmezsin duruma göre

Memursan ya da düzenli gelirine güveniyorsan mantıklı sistem diğer türlü değil bence.