Üniversite okuyan başarılı olan da var kendini geliştiren, kendini geliştirmeyip başarısız olanda. Adam üniversite okuyup başarılı olmuş ise üniversite okumayandan fazlasi yine olmuyor değer verilmiyor. Ama şöyle bir durum var adam üniversite da sadece yatıp kalkan insanla üniversiteye gitmeyip bilgi sahibi olan insanı ise alsınlar.
Adam üniversite okusa bilgisi de olsa okumasa bilgisi de olsa aynı maaşı veriyorlar. 3k-5k arası ortalama. Ben sizin fikrinize saygı duyarım fakat katılmıyorum.
Sizin eleştiriniz meslekle ilgili değil, sistemle ilgili.
Ancak bir işveren olarak şuna hiçbir şekilde katılmam; Aynı işi aynı sürede aynı kalitede yapabilen 2 kişiden 1 tanesi ilkokul mezunu diğeri üniversite mezunu olsun, bu durumda sırf üniversite mezunu diye diğerine 1 TL fazladan vermem. (Tanıdğım en iyi grafiker ilkokul mezunu, en iyi yazılımcılardan birisi lise terk ti).
Mezuniyetiniz sizi diğerlerinden ayırmaz, bizim sektör böyle bi sektör değil. Sizi diğerlerinden ayıracak şey yeteneğiniz (yani aynı okuldan mezun olduğunuz adamla kimse sizi eşit görmez), daha doğrusu o yetenekle ortaya koyduğunuz referans işler. En iyi yazılımcı sizsiniz ama adaylar referansları kontrol edilerek iş görüşmesine çağırılır, o zamana kadar yeteneklerinizi gösterecek işler yapıp referans gösteremediyseniz o görüşmeye hiç gidemeyebilirsiniz.
Konu eğer devlete atanma konusu ise ben yanlış konuya yorum yazıyorum. İşin o kısmı sistem eleştrisine giriyor ve haklısınız, işe alımlar yetenek sınavı ile yapılmalı.