Gayet iyi anlıyorum ama siz meslek öğrenmeyi üniversite ile ölçüyorsunuz. Tıp v.s bilmem ama yazılımda üniversite size mesleği öğretmez, eğer "yeteneğiniz" varsa aldığınız eğitimin üstüne araştırma yapıp kendiniz birşey öğrenirsiniz. Bırakın insanlar istediğini okusun, mühendislik tabiki matematik bilgisi gerektirir ama yazılım bir "yetenek" işidir, o yüzden resime, müziğe fena şekilde benzer. Piyasada çok yazılım mühendisi var diye bu işi yapanlar aç kalmayacak, aksine işsiz ve yeteneksiz yazılım mühendislerimiz olacak, yeteneği olan çalışmaya devam edecek. Dediğiniz gibi baba parası ile hiç okumasalarda yapabilecekleri işleri yapacaklar yada hiç alakasız işlerde çalışacaklar.
Yazılımda işi bilmesede iyi üniversite okumuş diye işe alım yapan yer çok yok (devlet bu şekilde alıyor ve birkaç fosil şirket). Hiçbir yazılımcı köreleceği yerde kalmak istemez, bırakın onlar (fosil ve yeteneksiz yazılımcı) kendi aralarında takılsınlar. Siz yeteneklerinizi geliştirin.
Umarım ben bu sefer anlatabilmişimdir.
Üniversite okuyan başarılı olan da var kendini geliştiren, kendini geliştirmeyip başarısız olanda. Adam üniversite okuyup başarılı olmuş ise üniversite okumayandan fazlasi yine olmuyor değer verilmiyor. Ama şöyle bir durum var adam üniversite da sadece yatıp kalkan insanla üniversiteye gitmeyip bilgi sahibi olan insanı ise alsınlar.
Adam üniversite okusa bilgisi de olsa okumasa bilgisi de olsa aynı maaşı veriyorlar. 3k-5k arası ortalama. Ben sizin fikrinize saygı duyarım fakat katılmıyorum.