CHIKO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki tavsiye olarak ne yapmalıyız?
Firewall eklenlesini kurup
SSH, FTP, MYSQL, Ping gibi servislerine ip filtrelemelesi yapabilirsiniz. Bu işlem %100 daha sağlıklıdır.

CliaWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Plesk panelde fail2ban componenti kesin olarak sorunludur kaldırın demek bu servisi sorunsuz kullanları yanlış yönlendirmeye neden olabilir. fail2ban sorunlu değildir, Plesk de yeni sürümde veya x sürümünde fail2ban da bir anomali söz konusudur derseniz o zaman elbette bir kararsızlık olduğu ve bunun henüz plesk in ilgili sürümünde stabil çalışmadığını anlatmış olursunuz. Veya x şekilde deneyimledim sonucunda şu oldu şeklinde de bilgi notu ekleyebilirsiniz. Bu yönerge daha doğrudur.

fail2ban hizmetinin bir ip adresini neden engellediğini fail2ban.log dosyasından inceleyebilirsiniz.

İyi çalışmalar.
SanalTurkey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fail2ban bizde gayet stabil çalışıyor. Hatta bir çok konuda mükemmel iş çıkartıyor. SSH desteği olan donanımsal firewallar ile entegre çalışması işleri çok çok daha kolaylaştırıyor. Yanlış bilgilendirme yerine sorun yaşadığınız bölümleri kontrol edin.

@CliaWeb;
Aynısını bende düşündüm fakat birden fazla sunucuda bu olunca müşteriler kendi sitelerine girememeye başladı ben sorunu farklı yerde olacağını düşünüp araştırdım olmayınca ek olarak fail2ban banlanan ip adreslerinde müşterilerin ip adresleri bile yoktu. Plesk support chat desteğine bağlandım ve ilgili personel direk aşağıdaki yazıyı yazdı. Onyx'de pek kullanmadım fakat obsidian'da bu sorun meydana geldi.