Bana kalırsa yazılım mühendisliği çok tercih edilen bir meslek okuyan da oluyor okumayan da oluyor önümüzdeki bir kaç yıl içinde ihtiyaç dahi kalmayacağını düşünüyorum. Bugün baktığımızda üniversite okumayıp iyi bir maaşla çalışanlar var.
Çok fazla iyi maaş veren firma da yok. Yazılım çok çelişkili bir meslek. İnsanların çoğunluğu şimdilik ne olduğunu bilmiyor fakat 4-5 sene içinde tamamen amacı bilinecek bir meslek olacak.
O yüzden bu tarz şeylere çözüm bulunmaz. Çünkü talep çok fazla ileri de bu tarz kalıplar büyük ihtimal azalır. Sadece sabretmek gerekiyor. Kimisi de dalga için söyler bu tarz şeyleri.
O zaman okumak isteyen kişi ne okumalı hocam bilgisayar ile ilgili,yazılım mühendisliği hariç?
Senelerdir yazılım geliştiriyorum (Burada ticaretim olmadı, burayı seviyorum, bir şeyler katıyor).
Bir gün, "ne olacak 2 tık tık yapıyorsunuz, dünyanın parasını kazanıyorsunuz" diyen bir tip benden bir proje istedi. Düşündüm, o an karşılık versem anlamayacaktı. İstediği projeyi yazdım. Binlerce satır kod. Sonra yanına gittim "bak tam istediğin gibi değil mi?" dedim. Sonra açtım Visual Studio'yu. Kodları gösterdim. Bunları yazmak 2 tık işi değil, ama silmek 2 tık dedim. Sonrasında Projeyi komple Shift + Delete yaptım.
Pişman mı oldum? Hayır.
Zamanım mı gitti? Evet.
Projeyi sildikten sonra surat ifadesini görünce bunların hepsini unuttum mu? Evet.
Her şeyden önce, insanların birbirlerine saygısı olmalı. Yaptığı mesleğe saygı göstermeli. Sırf fiyat düşürmek için, meslekler aşağılanmamalı.
hoşuma gitti bu durum iyi yapmışsınız hocam 😄