Merhaba,
Birebir yazıyorum:
"Kardeşim, 32 yaşındasın, bende 38 senedir New Yorktayım. 64 yaşındayım, senin iki katınım. Gel bu projeyi senle yapalım. Benim tecrübem, senin teknik bilgin..." diye başladı.
"5 ortak var, 20% verebilirim sana en fazla" diye devam etti
"Ne teknik gideri olur ki bir c2c pazar yerinin" ile konuyu daha da basitleştirdi
özel .net core yazılım ve mobil uygulama sahibi olacak, pazar yeri olacak ve host değil sunucu olacak. ev ssl, ve tüm diğer ufak tefek detaylar için, mcdonalds çalışanının bile ilk aylık maaşı ile rahatlıkla ödeyebileceği bir rakam olan $1000 önerdim, 1 yıllık gider için üstelik. ve adamın beklentisi new york gibi bir yerde yıllık $10000 kelle başı kazanmak. $10.000'a new yorkta 2 ay geçinirsiniz en fazla, 12 ay değil. o da tek kişi olduğunuzda ve oda kiraladığınızda mümkün.
"kardeşim, sen Türk gibi anlaşma yapmaya çalışıyorsun. Türk kafasıyla bu iş olmaz. Biz Amerika'dayız. Amerikalıyım ben (Türk pasaportu ve Türk zihniyeti ile, 38 yılda vatandaş olamayarak) teklifini ben araştıracağım ve sana ona göre dönüş yapacağım" dedi.
Cevap dahi yazmadım. Dönüş yapsa da yapmasa da cevap yazmayacağım. Bunun birde r10 versiyonu var, o daha içler acısı. İsim, kullanıcı adı vb asla paylaşmayacağım.
Kısacası, konu arkadaşlık falan değil. 100 TL'ye wordpress kopyalayan adamı görüyor, websitesi yapıyor diyor kendi kafasında. Sonra sizden amadeus entegrasyonlu uçak bileti satış ve otel rezervasyon sistemi isteyebiliyor. Yılda $100.000 kazanacağım dediğiniz projeye $1.000 koyamıyorsanız, risk almak istemiyorsunuzdur ve kendinize de projenize de güvenmiyorsunuzdur. Yazılımcı neden sizi dikkate alsın ki?
Ben hiç kimsenin cevap vermesini önermiyorum bu gibi insanlara. Tamamen cevapsız bırakmalısınız. Tartışıp kendinizi bitirmeyin. Akıllı yanıtlar bile olsa yanıtsız bırakın. Ona verdiğiniz cevap sizin zamanınızdan gidiyor, ve sizin zamanınız bu gibi insanların sizden çalamayacağı kadar değerli.
Teşekkür ederiz