Bodrum, girişi,giriş üstü ve çatı almamalısın.
Bilenler genelde güney cephe der, ev ısınır.
Şuan katılım bankaları güzel oranlar veriyor.
Fiyat konusunda mevki önemli. İstanbul da ben 300 bine almıştım 2 yıl önce. Evinin yerini bilmiyorum bana baya uygun geldi.

Alırken; iskan, ruhsat olaylarını kesinlikle araştır. Evi güzelce incele,
komşuların varsa tanışmaya çalış.
Evin tamamını 170bin olarak tapuda göstereceksen ( bence göster ) 7 bin civarı masrafın olur. Genelde satıcı tapu masrafını ödemez. Anlaşmaya çalış yada ev fiyatında indirim iste.
Kredi kullanırsan zaten sana ve eve sigorta yaparlar. Özellikle konut sigortasını yaptır, poliçeni güzel oku. Ev yenide olsa örnek veriyorum bir yalıtım sorunu oldu hemen sigortayı ara. Cam kırık çıktı hemen ara, evi su basar Allah korusun hemen ara vs. Poliçeler kapsamlı oluyor kimse okumadığı için her şeyi cepten yaptırıyoruz.
Şimdiden hayırlı uğurlu olsun inşallah.
evin değerini tapuda daha düşük göstermenin ne gibi artısı eksisi olur.
Sigorta mecbur yapılacak aynen dediğiniz gibi genelde okumuyoruz. Ev merkezde değil ama sanayi sitesi terminal gibi yerlere yakın şehrin girişi diyebilirim 2 yada 3uncu kat düşünüyorum bu yüzden.
Bu arada 170 bin lira sahibindene yazdıkları fiyat henüz görüşüp anlaşmadık birde bu kişiler emlakçı bu fiyatı yazanlar sahibinden satılık denk gelmedim henüz sahiplerine ulaşabilirsem onlara danışacağım,onlarla anlaşmaya çalışacağım.