Bir aracı malum sitede favoriye almıştım. Neyse birkaç gün sonra "araç satıldı hayırlı olsun" gibi bir yazı yazıldı. Birkaç gün sonra ilan silindi. Bugün girdim baktım aynı araba fiyat yükseltilmiş olarak ilan girilmiş aynı galeri tarafından. Bundaki amaç favoriye alınmış olan ilanlarda fiyat tarihçesini görebiliyorsun. Adam bakacak fiyat arttırdı hemen favorilerden silecek.
Diğer olayda toplu fiyat yükseltme. Mesela diyorum bir araçtan 100 tane satışta var. En düşük fiyatlı satıcıya mesaj atıyorlar. Sen fiyat arttır bizde arttıralım diye. O arttırıyor. Hemen ardından mesajı atan arttırıyor. Sonra zaten zincirleme olarak diğer satıcılarda fiyat arttırıyor.
Diğer olayda ilkinde dediğim gibi "araç satıldı" ya da "kaporası alındı" yalanı. Çoğunluğu sanki çok talep var havası var gibi bunları yapıyorlar. Ardından ilanı silip aynı aracı aynı semtten sahibinden satılıyormuş gibi koyan da var.
Son olarak özellikle 2018 ve üstü araç alacaklara tavsiye vereyim. İnternet'teki sıfır araç fiyatlarına bakmayın. Genelde bayilerde fırsat araç denilen ve her ne hikmetse her zaman bulunan bir araç vardır. Sitesinde 200 bin TL yazan aracı 170'e verirler. Birkaç bayi gezin. Kararınızı öyle verin.
Piyasa böyle şişiriliyor. Çözüm gidip fahiş fiyatlardan araç almamak. Her şey alıcıda bitiyor.