hakanyilmazlar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diziye yeni başladım tamamını bitirdiğimde detaylı bir inceleme yazacağım. Ancak izlerken böyle gerçeği yansıtmayan bir dizinin yönetiminde türklerin olmasından utanç duydum. Fethi ve Fatih sultan mehmeti barbar cahil ve şansa bala fetih yapmış gibi gösteren bir algı operasyonunda Türklerin yer almasını beklemiyordum.
Dizi şuana kadar izlediğim kadarıyla cahil ve düşünmeden karar veren amatör bir mehmet anlatıyor.Kafasına göre karar alıp asıp kesen bir mehmet var.
Daha izlemediğin bir dizinin incelemesi diye başlık açman gerçekten çok saçma olmuş. Burası ekşisözlük vs. değil. Dizi zaten 6 bölüm ve bitirdiğinde düşüncelerini yazabilirsin.

Ayrıca R10'da Dizi ve filmler için bir alt kategori mevcut. İlgili dizi için birden fazla başlık açıldı. Bkz: https://www.r10.net/dizi-amp-film-yorumlari/

Dizi ile ilgili yazdıklarına gelirsek; Dizide bazı konular eksik olabilir veya beklemediğimiz konulara daha fazla ağırlık verilmiş olabilir. Bunun dışında dizide ne bir barbarlık ne cahil bir düşünce var. Yabancıların gözünden, farklı bir yapımla gayet güzel bir dizi yapılmış. Yıllarca bize bizansmiş, doğu roma imparatoruymuş denilen kişilerin yok eşcinsel, yok hain ve savaştan kaçan insanlar olarak anlatıldı. Çeşitli fıkralara, bel altı şakalara, komedi filmlerine malzeme yapıldı. Oysa onlar da ellerinden geldiğince savaşmış, kendilerine göre karşı koymuşlar. O döneme göre de belli bir yere kadar da başarılı olmuşlar. Tarihi konulara biraz böyle bakmak gerekiyor. Yoksa karşı taraf için gavurmuş, savaşmasını bilmeyen tiplermiş, korkaklarmış demek gerçekçi değil.