UzaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diyorum ki hadi adım adım batıyı takip et en fazla bir bilgisayar üretirsin e onu madem yapmışlar sen niye yapacan?

Batının İslam'a ihtiyacı var onlar er geç müslüman olacaklar çünkü aklını kullanan bir süre sonra Müslüman olur.

Ha diyorsan yok onlar gibi olacam ol üret bisiler

İslam ülkelerinde neden batıya kaçıyorlar çünkü günü gelecek o vahşi batı İslam olacak işte o zaman görün medeniyeti, her şey çok güzel işliyor. Sorun yok.

Ayrıca herkes istediği gibi düşünebilir ben kimseyi garipsemiyorum vardır bir bildiği.

Suçlu aramayın suçu kendinizde arayın.

Üret tesladan farkın ne ?
Veya diğerlerinden hadi ama aynaya konuşun.
Gelecekte bir gün gelecek olayına döndü senin iş. Akıldan bahsediyorsun ama yazdıkların zerre kadar akılcılıkla örtüşmüyor. Haçlı seferleri düzenlenirken batı da dinin etkisindeydi, akıl ve bilimden uzaktı; bu yüzden hakimiyet islam devletlerindeydi. Peki sonra? Sen yerinde sayarken adamlar sana "yapamayız, rakip olamayız, onlar her şeyi yaptı ben kullanırım" cümlesini kurduracak duruma geldi. Anlamıyorsun, senin düşünce yapın işin kolayına kaçmak. Sen de biliyorsun sömürge olmayan bir tane Müslüman devlet yok. Bunun çözümü de dogmatik düşünmeyi bırakıp bilimi ve aklı temel almak.

Aklını kullanan er ya da geç müslüman olacak diyorsun ama dikkat et ateist ya da deist olmasın. Çünkü dinler dogmatiktir. Bir insan bir dine inandığında onu akıl ve mantık yoluyla açıklamaya çalışmaz. Biraz daha ileri gideyim. Sen şu an çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede doğduğun ve annen baban Müslüman olduğu için Müslümansın. Hıristiyan bir ülkede doğmuş olsaydın hıristiyan olacaktın. Şimdi de bana Cat Stevens'ı örnek vermeye kalkma

Uzun lafın kısası; hayal ettiğin ütopyanın gerçekleşme olasılığı yok. Müslüman ülkelerin bu bataklıktan, sömürge olmaktan kurtuluşunun tek yolu aklını kullanmak ve çalışmak. Bu da yüzyıllardır gerçekleşmedi, bundan sonra olur mu çok zor. Atı alan Üsküdar'ı geçti.