HaYLaZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Avrupa mahkemelerinin verdiği kararın Türkiye'de açılacak bir dava da şahsen emsal teşkil edeceğini düşünmüyorum. Taki hukukçu arkadaşlar daha iyi bilirler lakin,

Buradan şu sonuçta çıkartılabilir,

"Linkedin" tarafındaki durum legal gibi gözükse de işin diğer tarafında almak istediğiniz data sahiplerinin yasal hakları var.
Şahsen benim verilerimi böyle bir şekilde izinsiz alıp, kullandığınızda benim açtığım bir dava verdiğiniz örnektekinden farklı olacaktır. Kişisel hakların korunması kanunu gereği izinsiz olarak sms bile gönderilemezken kişiye özel dataların izinsiz alınması ciddi sorun teşkil eder diye düşünüyorum.

Bence bu girişiminizi bir kez daha gözden geçirin.

Edit :Bahsettiğiniz son çeviriyi yanlış yorumlamışsınız;

Kişilerin profillerinin linkedin üzerinde açık olarak listelenmesi ile, izinsiz verilerinin alınması aynı şey değildir.
Burada KVKK da, LinkedIn'ı sorumlu tutar diye biliyorum, çünkü datayı sağlayan orası, güvenliğini de o sağlamalı. Ayrıca benim LinkedIn hesabım niye var insanlar bakıp CVmi beğenirlerse farklı iş fırsatları için benimle iletişime geçsinler diye (ben izin vermeden hatta) eğer emailim ve telefonum falan varsa, koymuşsam profilime bana sormadan beni arasınlar diye var.

Not: Bu dataları sonrasında o kişilerle iletişime geçmek için değil, Türkiye ve Doğu Avrupa'daki girişimler & girişimciler hakkında yaptığımız bir araştırmada kullanacağız.