Herkese merhaba,

Başıma gelecek olanı tahmin edebiliyordum ancak bu kadar kısa sürede olacağını hiç düşünmemiştim açıkçası.

Şükür ki 2 sene önce bir ev aldık. Elektrik ve doğalgaz aboneliğini yaptırdım ancak su aboneliğini kabul etmediler iskandan dolayı. Bina yeni olduğu için iskanı hemen vermediler. Bundan 6 ay önce falan da iskanı çıktı.

Tabii ki bu süre zarfında su tüketimini biz yaptık. Bize herhangi bir fatura gelmedi, bir cezai işlem de olmayacağını ve iskan çıktıktan sonra abone olabileceğimiz söylendi. Tüm apartman bu şekilde kullandı.

İskan çıkar çıkmaz abone olmaya gittik. Dediler ki; borcunuz var arkadaş bunu ödemeden abone olamazsınız şu anda kaçak görünüyor. Neyse durumu anlattık vs müdüre falan çıktık dedi ki size bir fatura gelecek, o faturayı ödedikten sonra abone olabilirsiniz.

Bir kaç hafta sonra da fatura geldi. 1800 ₺ civarı. E dedik bu kadar kullandık doğrudur, gelebilir. Bir de iskan olmadığı için inşaat görünüyor e haliyle fazla da geliyor dedik kabullendik.

Faturayı peşin ödeyemeyeceğim için gidip takside böldürmeye çalıştım. Yok arkadaş dediler taksit yok...

Beni tanıyanlar az çok iş durumumu biliyor. Maaş alamıyorduk, çalıştığım şirket iflas etti şu bu... neyse bi ara gelip mühür taktılar... Eşim de rica minnet demiş ki, yahu biz bunu ödeyeceğiz ama böyle böyle bir durum var, bebeğimiz var... bari biraz açık bırakın...

Adam da sağolsun az bir şey açık bırakmış vanayı... Maaş alamıyoruz, ödeme yapamıyoruz şu bu derken aradan 2 ay geçti. Az önce sayacı sökmek için gelmişler ve sökmüşler.... Ayıca hukuki olarak süreç başlatmışlar.

3800 ₺ 'da fatura çıkartmışlar

Avukat bir arkadaşım var kendisi ile konuştum... Muhtemelen hapis cezası alırsın veya iyi hal indiriminden (daha önce suç olmadığından dolayı) para cezası ile yırtarsın dedi...

Gittim su idaresine anlattım durumu.. parayı öde, cezayı öde sayacı takalım diyorlar...

3-5 kuruş için kendimi rezil rüsva ettik...

Şimdi ne yapacağım ben? Nasıl bir yol izleyeyim?