Öncelikle geçmiş olsun. Bu ve benzer durumları bende sıkça yaşadım. Ama çoğunu da çözerek ilerledim.
1. domain com.tr ise zaten sahipliği geri alabilirsiniz.
2. değilse nereden tescil işlemi gerçekleştirildiğini bulun ve firma ile iletişime geçin.
3. domainin şirketin yasal adı veya marka belgesi varsa marka adı ile eşleşmesine dikkat edin.
4. 3. maddeyi sağlayamıyorsanız şansınız yok. Eğer birinden biri varsa domainin tescil edildiği firmaya noterden ihtarname gönderin. (yaklaşık 100 TL tutuyor) İçeriğinde şu yazmalı
...com alan adı ekte görülen marka tescil / şirket ticari sicil gazetesinde ki unvan kısmı evrakında da görüldüğü üzere ilgili ismin kullanım hakları tarafımıza aittir. Eski personelimiz tarafından art niyetli olarak domain bilgileri değiştirilmiş ve tarafımıza transfer edilmemektedir. Domainin tarafımıza transfer edilmemesinden dolayı hem ilgili kişi hem de işlemi gerçekleştirme yetkisi olan firmanız, erişim sağlanamama ve doğabilecek tüm maddi manevi zararlar ile ilgili kanuni haklarımız saklı kalmak kaydı ile sorumlu tutulacaksınız.
Bu kapsamda ilgili domainin tarafımıza transfer edilmesini, bu konuda tarafımızdan isteyeceğiniz resmi evrak varsa bunları ibraz edebileceğimizi belirtiriz.
İletişim bilgileri ve şirket yetkilisinin adı.

bu şekilde tebligat alan firma daha fazla hukuki sorun yaşamamak adına evraklarla transfer işlemini gerçekleştirebiliyor. Ben 2 adet domaini bu yolla geri aldım. Tabi yine de firmadan firmaya tutum değişebilir.
Saygılar.