Merhaba değerli dostlar,
https://www.youtube.com/watch?v=Tu1Q7FhgM7s&t=22s
Bundan yaklaşık 1,5 yıl önce bilgisayarımın anakartı arıza verdi. Yaptırmak için teknik servise verdim. İki adet ekran kartı olan anakartın performans anakartı devre dışı kaldı. Ancak anakart çalışır vaziyetteydi. Kısa devre var dedi teknik servis ne zaman bozulacağı belli olmaz dedi. Ben de bunu bile bile satışa koydum. Ekran kartı bozuk ve üzerindeki diğer intel ekran kartı ile çalıştığı için zaman zaman hata veriyordu. Anlamsız bir şekilde açılması için kasaya baskı uygulamak gerekiyordu.
Neyse ben bu durumu bile bile anakartı internette satışa koydum, tabi performans ekran kartının çalışmadığını belirterek. Bayağı bir arkadaş talip oldu. Normalde 800,900 den gidiyordu o zaman. Ancak ben 500 tl yazdım fiyata. Bulunduğum ilçeye yakın bir ilçeden bir arkadaş talip oldu. Onunla telefondan görüşerek bir buluşma ayarladık. Çocuğa anakartın çalıştığını söyledim ki çalışıyordu o zamanlar. Çocuk sonra birkaç kez bana anakartla ilgili soru falan sordu. Arıza vs ile ilgiliydi sanırım. Sonra daha da aramadı sormadı.
O gün bu gündür hep aklımın bir köşesinde kaldı bu. Acaba çocuğun hakkına mı girdim diye...Derken aylar geçti, yıl geçti...Bugün mutfakta yumurta kırarken 3 tane yumurta aldım. İki tanesini kırdım, sıra üçüncüsüne geldiğinde içimden bundan civciv çıkmaz umarım. Yumurtayı bir kırdım bir de baktım hafif damarlanmış yumurta. Sonra odama geçtim. Yine bu olay aklıma geldi. Şimdi çok şükür harika bir işim var ve iyi para kazanıyorum. Dedim çocuğu bulayım hesap numarasını isteyeyim aldığım paranın fazlasını geri iade edeyim. Sonra dedim ki ulan nasıl bulacaksın numara yok, isim yok, kayıt yok. Bir de yurtdışındasın üstelik. Hemen o ilçeden tanıdığım bir çocuğa durumu anlattım. Buluştuğumuz yeri, çocuğun oturduğu yeri, ülkücü görüşte olduğunu boyunu, tipini vs. tarif ettim. Biraz araştırdı birkaç kişi gösterdi. Sonra birinin fotoğrafını attı. Bilgisayar işleri ile çok uğraşıyor dedi. Dedim ulan bu herhalde. Bulduk bizim elemanı. Başka fotoğraflarını da istedim. Gönderdi. Emin olmak için çocuğa sor bakalım, hangi marka bilgisayarı bozulmuş. Dedi ki ''abi soramam''. Dedim niye soramıyorsun. Geçen yaz trafik kazasında öldü.

Kafamdan kaynar sular döküldü. Ulan dedim ne oluyor. Az önce şimdi çocuk kesin ölmüştür diye geçirmiştim. Tıpkı filmlerde olur ya. Şimdi emin olmak için çocuğun ailesine ulaşmaya çalışacağım. İnşallah o çocuk değildir. Şimdi vicdan azabım iki kat arttı. Ne yapacağım bilmiyorum. Yardım edin. Akıl verin lütfen.