Arkadaşlar yüzlerce Google mühendisinin çalıştığı algoritmaları bu kadar basite indirgemeniz bana garip geliyor. Biri diyor ki 200 kriter var, biri diyor 600 kadar kriter var. Oysa meselenin özü şu " kullanıcı memnuniyeti "

eğer kullanıcı bir siteyi beğenmiyorsa, gerek tasarım gerek kullanım, gerek verimlilik gerekse görsel olarak bu site sıralamada yer alamıyor. Mesela dosya boyutlarını küçültmemizin sebebi Google istiyor diye değil, kullanıcı belirli bir saniye bekledikten sonra orada işlem yapmak istemediği için siteyi terk ediyor olması. Yani kullanıcı diyor ki beni bekletme.

Kullanıcı diyor ki ben hamilelik belirtileri diye aradığımda bana sonuç ver, hamilelik hakkında 1500 kelime yazı yazman umrumda bile değil, bana maddeler halinde sun şu bilgiyi alayım gideyim.

kullanıcı deneyimi, kullanıcının tekrar siteyi ziyaret etmesi. ( ki bunu remarketing ile sağlamaya çalışıyoruz ) önemli olan bunlar.

mesela bir e-ticaret sitesi. sitenize istanbul halı yıkama, beylikdüzü halı yıkama, kadıköy halı yıkama, tuzla halı yıkama alt tarafa bu kelimeleri döşemenizin bir anlamı yok.O bölgedeki kullanıcılar sizi tercih ediyor mu? mesele bu.

birçok webmaster ve site sahibi aman google mutlu olsun diye bakıyorum sitenin footer'ına tüm istediği anahtar kelimeleri yazıyor, ne bu, dilek kutusu mu?

biraz kullanıcıya odaklananın.
tanıtım yazısı alıyorlar, aynı siteye 3 tane link çıkıyorlar aynı yazıda. kim aynı yazıda aynı sitenin anasayfasına 3 link verir Allah rızası için?
mesela backlink hakkında bir yazı yazıyorsunuz, burada neler olur?
semrush, a hrefs, backlink.com.tr

başka ne olabilir?
moz olabilir belki.

ama 3 kere backlink com tr olamaz. olmamalı.

içerik diyoruz, insanlar tanıtım alırken 3 kelime belirleyip 400 kelime yazı yazdırıyorlar, kim sizden daha iyi bir şekilde verdiğiniz hizmeti anlatabilir?

mesela ben halı yıkamacı olsam
derim ki halı yıkamada son marka xxx ürünü kullanılıyor, temizlik malzemesi olarak yxy ürününü kullanıyoruz çünkü şu şu şu nedenden...
istanbul'un avrupa yakasının doğu bölümünde birçok ilçeye hizmet veriyoruz. hizmet verdiğimiz ilçeler; şunlar..
halılar 3 gün içerisindeyıkanıyor ve evinizden alıp evinize teslim ediyoruz. metrekare fiyatlarımız şu şu arasında değişiyor.

biraz bilgi verseniz ne olur yani? emin olun dönüşleri muhteşem olur.