https://youtu.be/gZE7NZAIIfE

Lise çağında kurduğunuz hayallerin temeli sağlam olmuyor. Küçümsemek veya hor görmek için söylemiyorum ancak lisede değer yargılarınız ve olaylara bakış açınız sizi yanlış yönlendirebiliyor. Bu söylediğimin anti tezi “Akıl yaşta değil baştadır.”olsada realite asla öyle değil.
İyi bir eğitim almak sizi ticaret yapan insanlar arasında farklı bir noktaya koyacaktır. Ticareti para kazanmak olarak görüyorsanız bir şekilde para kazanırsınız ancak ticaret para kazanmaktan ibaret değildir. İnsan parayı güzel arabaya binmek için kazanmak ister bu işin maddi boyutudur. İnsanı gaza getiren şey ise iç tatmin duygusudur.
Keyifle, bilgi ile ticaret yapmak istiyorsanız üniversite okumalısınız. Eğer anlattığınız gibi heyecanlı ve enerji dolu biri iseniz bu ülkenin size ihtiyacı var. Neden mi kendinizi yetiştirmelisiniz?
Benim çocuğum 18 yıl sonra yabancı dil bilmeyene oy vermeyecek,
Benim çocuğum 18 yıl sonra iyi bir eğitim almamış biri ile ne şartlarda olursa olsun iş yapmayacak. Çünkü herkes eğitim almış olacak ve belirleyici unsur iyi bir eğitim almak ollacak.

Bir şeyin çok fazla olması onu değersizleştirdiği anlamına gelmez. Binlerce üniversite mezunu, yüzlerce fakülte var ama bir de stanford üniversitesi var, cambridge var. Bir şeyin çok olması yalnızca kıymetli olanın değerini artırır. Siz kıymetli olanın peşinde olun.

Hedefiniz ticaret ise iyi bir ekonomi eğitimi alın, kişisel yeteneğiniz ile birleştirin. CV’niz sizi tanımak için yetmesin, kağıtlardan fırlayın.
Evde oturup internet işleri yaparak zengin olabilirsiniz. Bankanızdaki para değişkeni artar sadece. Saygı görmek, insanların hayatlarına dokunmak-yardım etmek, sorumluluk almak istiyorsanız, üstüne basa basa tekrarlıyorum, eğitim alın. Güncel Türkiye şartları ile değerlendirip, kritik kararlar vermeyin.

Mobilden yazdığım için konu sapmaları olabilir, kusura bakmayın.
Eğitim hayatınızla ilgili sorularınız olursa veya tavsiye isterseniz, karınca kararınca yardımcı olabilirim. Özelden yazabilirsiniz.