Şimdi arkadaşlar biz site kuruyoruz ekmek parası kazanıyoruz. Kimilerimiz tonlarca para vererek yazılım yapılıyor. Sadece kendisi kullanacağı için Açık kaynak olarak sitesine ekliyor. Müşteri bilgileri falan filan herşey hosting te barınıyor.
Örnek olarak anlatmak gerekirse ben odeaweb ten hizmet alıyorum. Kendileri lütfen yanlış anlamasın. 10 senedir Web sitesi kurar kapatırım şimdiye kadarki en iyi hizmeti onlardan aldım. O kadar seviyorum ki habire sitelerinden birşeyler alasım geliyor 😂
Ama sorun çıktığında hemen bir mesajla hallediyorlar. Bu demek oluyorki bizim dosyalarımıza falan DOĞAL OLARAK erişebiliyorlar. Bu tüm firmalar için geçerli aklınaza hangisi geliyorsa(güzel hosting, öncü, falan hepsi) isteseler haberimiz olmadan bilgileri alabilirler. Tekrar belirtiyorum sakın yanlış anlamasınlar. Hani bunun bir çözümü var mı merak ediyorum.
Düşünsenize 5 senedir bir yazılım yapıyorsunuz büyük paralar harcıyorsunuz sunucuda barındırıyorsunuz birileri gelip kopyalıyor piyasaya sürüyor.
Belkide yapamıyorlar tam bilmiyorum size bir danışayım dedim 😊
Şimdi olaya profesyonel tarafla cevap vermek istiyorum.
5 sene emek verilen bir yazılım kendi sunucunuz da olmalı başkalarının değil. Zaten yapım aşamasındaysa da local de yapmanız gerekiyor, canlıda değil.