Selamlar,
yakın zamanda bir arkadaşımın referansı ile kurumsal bir firmanın problemlerini çözmekle görevlendirildim. Bundan önceki *sözde* yazılımcıları wordpress'den eklentilerle bir şeyler çözmeye çalışan bir yazılımcı adı kirleticisi.
Aynı zamanda sunucuları sürekli çöküyormuş ve 1 ayın 15 günü siteleri kapalıymış. Hatta yakın zamanda siteye sözde bir saldırı olmuş ve tüm yedekler vs. silinmiş ve site 5-6 ay öncesine gitmek zorunda kalmış. Bu da müşterime son damlayı koymuş ve benimle iletişime geçti.
Şu an veritabanı ve dosyaların yedeklerini aldım. Ancak, siteyi benim sunucuma yönlendirmek için domain bilgisi istediğimizde **vermeyeceğini, o bundan önceki kişiden alana kadar aylarca uğraştığını ve benim de ondan almam için aynı şekilde uğraşmam gerektiğini söylemiş.
Şimdi şöyle ki, böyle bir tiple telefonda küfür kıyamet kavge etmek istemiyorum. Firma kurumsal bir firma. Acaba registar'a firma sahiplik belgeriyle ihtar çeksek alabilir miyiz hiç bu şahısla uğraşmadan?
Nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler.
Firma ile sorun çıkartan geliştirici arasında bir sözleşme var ise ona dayanarak reg. firmasına başvurabilirsiniz.
Detayları iletebilirseniz hukuken nasıl bir yol izleyebileceğinize dair yardımcı olmaya çalışırım.
Bir de not düşeyim: İşin bedeli ne olursa olsun bir sözleşme ile kendinizi güvence altına alın. Burada herkes ticaret yapıyor, sözleşme için ödeyeceğiniz düşük rakamlar ile ciddi kayıpların önüne geçebilirsiniz.
Konudaki olayda sözleşme var ise, uğranılan zararı bile talep edebilirsiniz. Hukuki hakkınız bu sizin. Bundan feragat etmemenizi öneririm. Aksi durumlarda işin sonu "ya ver Allah kahretsin de kurtulayım senden"e bağlanıyor.