-Üzerine daha önce birisi yazmış mı? Yazmışsa yayınladıktan sonra hiç güncellemiş mi?-- Eğer yazıyı yeni bilgiler ekleyerek güncellemişse iyi trafik aldığını gösteriyor. Eğer o konu üzerinde bir yazı yazılmamışsa, aranma hacmi düşük sonucunu çıkarmamak gerek.
-Google'ın arama önerilerinde çıkıyor mu? Eğer çıkmıyorsa ya insanlar çok aramıyordur, ya da başka bir şekilde arıyordur. O yüzden bazı kelimelerin eş anlamlılarını kullanarak deniyorum.
-Rekabet var mı? Eğer bu konuda daha önce başkaları yazılar yazdıysa oradaki başlıklar ve meta açıklamalar yardımcı olabilir. Özellikle bazen meta başlığıyla permalinki farklı olabiliyor. Genelde bunun sebebi trafik gelen kelimeye göre başlığın düzenlenmiş olması. O yüzden o sitenin kullandığı permalink yerine meta başlığı kullanabilirsin.
-Rekabet ne kadar fazla? Eğer rekabeti yüksek bir konuysa ilk sayfaya çıkmak için 2 şey gerek: çok daha bilgi dolu bir içerik+zaman.(+6 ay)
-Konu ne kadar spesifik? Genel bir konu yerine derine inmek daha mantıklı olabilir fakat çok da derine inmemek gerek. Sonra da aranma hacmi olmaz.
-Toollar bazı şeyleri tahmin edebiliyorlar fakat verdikleri çoğu sayılar yanlış. 0 aranma hacmi olan başlıklar bazen aylık 500 üzerinde trafik çekiyor. Peki nasıl emin olacaksın? Forumlardaki benzer konulara bakman lazım. Bu yüzden sektöründeki forumlara üye olman gerek. Çoğu forumlarda geçen muhabbet google tarafından indexlenmiyor. Üye ol ki arama yapabilesin. Çok uzun olmayan bir sürede birden fazla kişi bu konu/problem hakkında konuşmuşsa potansiyel var demektir.
Cevap için teşekkürler dedikleriniz mantıklı güzel sözler size katılmakla beraber özellikle Toollardaki hatayı ön plana çıkartmak istiyorum bi kelime için 0 - 10 diyor kelimeyi aratıyorum hakkında 2 sayfa makale var bu insanlar eminim ki aylık 10 hit için uğraşmıyor. Aslında bu yüzden sorma gereği duydum özellikle "Google kelime planlayıcı" güvenilmiyor.