SEO = Backlink değildir.

Bir sitenin otorite olmasından tutun arama motorları açısından iyi bir site gözüyle bakılmasına yönelik bir çok işlem var iken sadece 1 faktör olan backlink olayına takılıp kalırsanız web sitenizle pek ilerleme kaydedemezsiniz.

Backlink almak için harcanılacak boşa geçen vakti; siteyi iyileştirmek için yapılan işlemleri adım adım okuyup, anlayıp, uygulayıp sonrada sonuçları gözle görüp keyif alma vaktine dönüştürmek en iyisidir.

En basitinden ilk adımdan başlar isek;
1 alanadını 1 yıllık almak ile 3 yıllık veya 5 yıllık yada 10 yıllık kayıt etmenin arasında çok fark vardır.

Bir şekilde istenilen iyileştirmeleri yaptık, Buna göre sitemizi hazırlayıp güzel içeriklerle besliyoruz. Yayımladığımız yazıyı son kontrol yapıp tekrar düzenledik ve en son bir kaç sitede analiz edip içerikte bulunan görsellerinde optimize edilip tekrar içeriği güncelleyerek kaydettik. (Site açısından son adım budur. Sosyal medya açısından bu içeriği paylaşarak dahada güçlendiririz. İster buna backlink olarak bakınız isterseniz başka gözle.)

Sonuçta SEO = Backlink değildir. (Ben bunu kimle çalışma yapsam aklına kazımak için çaba sarf ediyorum.)

NOT: En iyi backlink hangi siteden olursa olsun Footer alanından olan değil, yazı içerisinden verilen backlinktir.