Yaklaşık olarak 10 aydır 1 tane crowntail betta besliyorum. Sağlık durumu iyi demek ki güzel bakıyorum
Öncelikle sakın ama sakın fanus içerisinde bu balığı besleme, yok bardaktada yaşar yok bilmem ne bunlara bakma sen. Seni de bir hücreye soksunlar ölmeden yaşarsın ama nasıl yaşarsın? O yüzden balığı en az 15-20 litrelik bir akvaryum al onun içerisinde besle.
Bu balık türü solunum ihtiyacını kendi karşılayabiliyor ancak bu son çare olarak kullanılması gerekiyor. Bu yüzden hava motoru mutlaka kullanmalısın ben aylardır kullanıyorum, böylece balığımın ekstra soluk almak için çaba harcamasına gerek kalmıyor. Yalnız her türlü hava motorunu koymamalısın su çok hareketli olmaması gerekiyor, bu balık türü sakin suyu severler eğer çok akıntıllı bir su olursa balık rahatsız olur ve çok fazla yaşamaz. Burada önerim şelale filtre kullanabilirsin hem akvaryuma hava basarsın hemde suyu düzenli bir şekilde filtreleyip temizlersin.
Bu balık agresif ve kavgacıdır, arada bir aynayı akvaryum camına yapıştır kendisini görsün ve antrenman yapsın böylece balığın psikolojisi daha sağlıklı olur. Bendeki akvaryum içerisine led ışıklandırma koydum ve odanın ışıklarını kapattığımda karanlık olduğunda akvaryum içeriden yansıma yapıyor sanırım balık hemen agresif tavırlara geçiyor cama saldırmaya başlıyor. Ben ayna kullanmıyorum bu şekilde bir yöntem geliştirdim.
Başka soru varsa cevap verebilirim.
Hocam peki yem olarak siz neyi önerirsiniz pullu yem mi yoksa normal yem mi