lawwebmaste67 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar.
Öncelikle geçmiş olsun.
Geç olsa da mutlu sona ulaşmanız sevindirici.
Yargılama giderlerinin mahkeme üzerinde bırakılması şu anlamı taşıyor: mahkeme devam ettikçe bazı masraflar yapılıyor, bilirkişi masrafı, davanın taraflarına ya da tanıklara davetiye ücretleri, devlet tarafından görevlendirilen avukat ücreti gibi. Bunları ödemeyeceksiniz.
Karakola imza için gidip gelmek konusunda ne yazık ki yapılabilecek bir şey yok, o tedbir olduğu için maddi karşılığı yok.
Cezaevinde bir gün bile yatmış iseniz, dava açarak yatmış olduğunuz gün karşılığı olarak tazminat alabilirsiniz. kişinin gelirine ve statüsüne göre günlük bir ücret çıkarılır. benim şahit olduğum bir kaç dosyada günlük 100 TL olarak takdir edildi.

ailenizin yıpranması konusunda ise manevi tazminat taleplerinizi yukarıdaki davada talep edebilirsiniz.

burada mutlaka dikkat etmeniz gereken şey, maddi manevi tazminat talepleriniz için süreyi kaçırmamak. buna göre beraat kararını ne zaman öğrendi iseniz, o tarihten itibaren 3 ay içinde davayı açmalisiniz. bu süreyi kaçırır iseniz maddi ve manevi tazminat hakkınızı kaybedersiniz.

sevgi ve saygılarımla.
Cuma günü geldi, dün elime ulaştı pazartesini iple çekiyorum hocam, şuan bu yazdıklarını okuyunca beraat kararı aldığım an ki sevinci yaşadım eyvallah sağolasın