Merhaba uzun zamandır kendimi sorguluyorum ve kendimi anlamakda zorlanıyorum .Bir kere para sıkıntısına düşünce insan hiç düzelemiyormu ( para dediğimde 7000 tl) diyeceksiniz en fazla 3 aylık asgarai ücret maaşı senin kafana taktığın 2500 tl maaş alıyorum zamsız şuan zam gelicek nekadar bilmiyorum 800 tl kira+ 100 tl elektirik+40 tl su+ kış olduğu için 250 tl doğal gaz + 80 tl internet+kontürülü hat kullanıyorum 40 tl alıyorum paket yapıyorum+kredi borcu ödüyorum 750 tl ek hesap kullanıyorum aylık 40 tl o kesiyor ...
maaşı aldığımda bu borcları dahattığımda elimde para kalmıyor r10'dan işte allah razı olsun 3-5 iş yapıp ek bişiler sağlıyorum .İnanın böyle yaşamak çok zoruma gidiyor Annemin Babamın suratına bkamıyorum bazı zamanlar utancımdan .Babam emekli 1700 tl de onun geliri var Anem rahatsızlığından dolayı çalışmıyor...
gel görünki böyle yaşamak çok zoruma gitmeye başladı daha 30zuma elmeden ölsemde kurtulsam diye düşündüğüm şu sıralar eminim bneim gibi düşünen insanlar vardır.Ne olduda bu duruma düştük borc batağına saplandık böyle ?
Kardeşim yaşın kaç bilmiyorum ama hayatta herşey nasip ve kısmet işi. Binlerce hikaye bulabilirsin internette maddi durumu olmayıp şuanda çok ciddi konuma gelmiş insanların hikayelerini. Belki etrafında da vardır, hayat herkesi sınar kimisini parayla kimisini sağlıkla kimisini sevdikleriyle.. Bildiğim tek şey var oda şükretmek.. Önemli olan sağlık, gerisi zamanla sana gelecektir ümitsizliğe asla kapılma.
Ben cebinde 1 TL para olmayan annenin, iflas etmiş bir babanın çocuğuydum.Ekmek alcak parayı zor bulurken şimdi 3 evimiz, 2 tanede arabamız var.. İnsanın öyle dönemleri oluyor ki bittim diyorsun bakmışsın hayat yeni başlıyor, düştüm dersin bakmışsın kalkmış koşuyorsun.. Önemli olan senin çaban. Kimsenin malına özenme, dürüstlüğünü kaybetme allah sana bi kapı açacaktır. İyi bir iş olur, iyi bir para olur.. Herşey zamanla kazanılıyor. Genelde maalesef 30'dan sonra oluyor bu tür şeyler o yüzden yaşını sordum en başta.
Ama gene söylüyorum herşeyden önce asla UMUDUNU KAYBETME. Hep daha iyisini yapmaya çalış, etrafa kulaklarını tıka gözlerini kör et bırak hayat sana eşlik etsin hiç bişey için acele etme ve son olarak Mevlana'nın bir öğüdüyle başbaşa bırakıyorum sağlıcakla kal..
''Her şey vaktini bekler.
Ne gül vaktinden önce açar,
Ne güneş vaktinden erken doğar.
Bekle senin olan sana gelecektir.. ''