Hocam demek istediğim şu deprem öldürmez ihmal öldürür.
Önlem alınsaydı sonuç farklı olurdu, bu deprem japonyada olsaydı büyük ihtimal tek kişi bile zarar görmeyecekti. Neye inandığın kimseyi ilgilendirmez ama Tanrı yaptı oldu dersen japonyada neden olmuyo diye sorarlar.
Hocam bunun aksini iddia etmiyorum ki ben

Bana göre her şey Allah'dan ancak tabi ki önlemini almaz isen olmaz. Sen gidip de yeşil ışıkta yaya olarak işlek bir caddeden geçersen ve kaza olur ölürsen ya da yaralanırsan bu takdir-i ilahi değildir. Bu senin kurallara uymadığın ve kendi hatan ile ölüme kendini davet etmendir. Benim anlatmak istediğim olay şu ki,bu konuyu açan arkadaş hangi katın güvenli olduğunu sormuş. Bende 2 post önce bazı durumlar vardır ki, beyninizi kullanmanıza fırsat kalmadan çözüm üretemeden ölebilirsiniz. Yukarıda 2 post önce sizinde alıntıladığınız konuda ki gibi yeni bir binaya taşındınız. Büyük bir deprem ile tavan çöktü. Küçük bir beton taş kafanıza çarptı ölmediniz ama felç kaldınız. Sizi enkaz altından sağ olarak çıkardılar. Ama felç kaldınız. Bunun bir takdiri yok mudur? Sevdikleriniz anneniz babanız Müslüman olan arkadaşlarınız ''Allah seni bize bağışladı'' demeyecek mi? ''Şükürler olsun, Allah seni bize bağışladı'' ne demek? Onlar bu şekilde Yaradana şükrederken Ateist bir insan gelip inanmadığını dile getirmemeli. 50 kişinin yaşam sürdüğü sağlam bir binada 49 kişinin ölüp 1 kişinin hayatta kalması biz Müslümanlara göre Takdir-i ilahidir. Lütfen... Toplum nezninde bu tarz konulara katılıp katılınmadığını, inanıp inanılmadığını, inanan bir insana inanmayanın, inanmayan bir insana da inanan bir insanın müdahale etmemesi kanısındayım.
Birazda aynı noktaya geliyoruz. Çürümüş bir binanın yıkılması, bu binada yaşayan insanların olası depremde kurtulma ihtimali yok gibi görülmesi, olağan bir deprem sonucu o binanın çökmesi ve ölen 50 kişinin ihmal sonucu, sağ kurtulan 1 kişinin ise Takdir-i ilahi ile kurtulmasıdır. Bunların dışında devletin yapması gereken ama yapmadığı, bu konuda bir çok işlem var. Bunda sonuna kadar katılıyorum.