Resmi mevzuata göre yanınızda getirdiğiniz ürünler, kutulu yada kutusuz farketmeksizin değeri 430 euro`yu aşmıyorsa muafiyet uygulanır. 430 euro`yu aşıyorsa 1500 euro`ya kadar yani 430-1500euro arası için vergi ödemesi gerekir. Son olarak getirlen her elektronik cihaz için trt bandrol ücreti ödemesi gerekiyor. 1500 euro`yu geçiyorsa ithalat kanunları uygulanır. Aşağıda tüm bilgiler mevcut.

ticaret gov. r/gumruk-islemleri/sikca-sorulan-sorular/bireysel/yolcu-muafiyetleri

Mevzuat böyle ama ben hiç görmedim, duymadım kendisi yada ailesi için eşya getiren birinin vergiye, gümrüğe tabi tutulduğunu. çünkü uygulamada dikkat edilen en önemli husus getirlen malzeme(lerin) ticari miktarda olup olmadığı. Örneğin 3 tablet yada 4 telefon, 3 bilgisayar vs kısaca aynı üründen birden fazla olması dikkat çekiyor. Amerikadan neredeyse 15.000 dolarlık elektronik malzeme ile sorunsuz şekilde valizlerimizi alıp ilerledik 2 kişi ama aynı üründen hiç yoktu iki olduğumuzdan sadece 2 cep telefonu almıştık.

Siz sadece 1 tablet getireceğiniz söylemişsiniz kesinlikle kutulu yada kutusuz sorun olmayacaktır. Her ihtimale karşı ürün faturasını yanında yada cep telefonunda dijital olarak bulundursun. Daha fazla malzeme gelecekse, getireceğiniz malzemeleri el bagajı ve valize eşit paylaştırmanız yararınıza olacaktır.