Öncelikle verdiğiniz vaaz için teşekkür ederim.
Din nefreti taşıdığım kanısına nasıl vardınız bilmiyorum ama yanlış. Birkaç ay önceki şu mesajımla da ispat ederim:
https://www.r10.net/cozumlenmis-sika...post1075796130
Herkesin kaderci olmasını beklemeyin. Kaderci olmayanlara da din düşmanı yaftası yapıştırma cehaletinden bir an önce kurtulmanızı öneriyorum.
Verdiğiniz örnek doğru evet ancak ben bireysel alınabilecek tedbirlerden değil, devletin alması gereken önlemlerden bahsettim. Takdir-i ilahi denilerek sorumluluktan kaçılıp, işin içinden çıkılmasını kastettim.
Bir daha anayasal bir suç olan din ve vicdan hürriyetini zedeleyici ithamlarda bulunmayın."Şu dine karşı öfkenizi saplantılı kininizi bir kenara bırakın." derken imanın kimde olduğunu bilecek olan yalnızca Tanrı'dır.
Bana göre hala saçmalıyorsunuz farkında mısınız? Vaaz veren kim? Vaaz nedir bilginiz var mı? Neyle alay ediyorsunuz?
''Kadere inanıp inanmamak bir inanç seçimidir ancak kaderci olup gereken tedbirleri almamış olmak sorgulanmalıdır. Tanrı'nın verdiği aklı kullanmamaktır.'' Bu yorum ile ''Verdiğiniz örnek doğru evet ancak ben bireysel alınabilecek tedbirlerden değil, devletin alması gereken önlemlerden bahsettim.'' arasında ki bağlantı nedir? İlk post ile 2. post arasında ki açıklama tezatlığının farkında mısınız? Eğer Din ve vicdan hürriyetini zedelemenin anayasal bir suç olduğunun farkındaysanız, kadere inanan bir insanın altına bu yorumu yapmanız garip değil mi sizce de? Sizin görüşlerinize düşüncelerinize saygı duyulmasını istiyorsanız, sizde insanların düşüncelerine ve inançlarına saygılı olmak zorundasınız. Dini inançlara düşüncelere katılıp katılmadığınızı ifade ederseniz bu minimal saldırıya girer .Bu düşünceye katılmadığınızı ifade ederek bir başka boyuta dini inançlara giriş yapıyorsunuz .Arkadaş kendi inancına göre takdir-i ilahi demiş siz gelmiş ''Kadere inanıp inanmamak bir inanç seçimidir'' demişsiniz. Bu arkadaş zaten cahil Ateist olan birinin Takdir-i ilahi durumlarına inanıp inanmadığını bilmiyor öyle mi? Bu duruma inanmıyorsan üzerinde durmaz yorumlamaz geçer gidersin.
Din nefreti taşıdığım kanısına nasıl vardınız bilmiyorum ama yanlış. demişsiniz. Sonuna kadar lafımın arkasındayım çünkü İslamiyete karşı olmasanız gelip de hassas bir konu hakkında ilk posta şu yorumu yapmazsınız. Biz cehalet içerisindeyiz sizden Bilgelik akıyor. HAKLISINIZ...
Tanrı diye bir şey olmasaydı yazdığın bu senaryo olmayacakmıydı? 99 depreminden beri 20 yıl geçti 20 yılda çok şey yapılırdı, malesef yapılmadı.
Edit: Bence de en güveniliri en üst kat ama üst katların dezavantajı kaçma imaknınınz alt katlara göre daha zayıf.
Belki olacaktı. Benim inancıma göre ALLAH var. Senin düşüncene göre TANRI yok Ben Allah'ın var olmadığını düşünemiyorum. Düşünemediğimiz için Takdir-i ilahi diyoruz. Burada olay bu değil. Bir insanın dini düşüncelerine inançlarına kimse karışamaz. Ben varlığına inanıyorsam varlığına inandığım bir düşünceye katılıp katılmadığını ifade etmek olay. Bu arkadaş Elazığ depreminde 2 masum çocuk yaşamını yitirdi Takdir-i ilahi olsaydı, muhtemelen bu masum 2 çocuk yaşardı dese, bir Ateist kardeşimiz böyle bir yorum yapsa ben bu düşünceye inanmasam da katılmasam da bu düşüncene katılmıyorum demezdim. Neden? Bu çünkü o arkadaşın inancı ve düşüncelerini paylaşmış saygı duyar geçerim. İnsanların düşüncelerine saygılı olmayı öğrenmeli insanlar.