Merhaba uzun zamandır kendimi sorguluyorum ve kendimi anlamakda zorlanıyorum .Bir kere para sıkıntısına düşünce insan hiç düzelemiyormu ( para dediğimde 7000 tl) diyeceksiniz en fazla 3 aylık asgarai ücret maaşı senin kafana taktığın 2500 tl maaş alıyorum zamsız şuan zam gelicek nekadar bilmiyorum 800 tl kira+ 100 tl elektirik+40 tl su+ kış olduğu için 250 tl doğal gaz + 80 tl internet+kontürülü hat kullanıyorum 40 tl alıyorum paket yapıyorum+kredi borcu ödüyorum 750 tl ek hesap kullanıyorum aylık 40 tl o kesiyor ...
maaşı aldığımda bu borcları dahattığımda elimde para kalmıyor r10'dan işte allah razı olsun 3-5 iş yapıp ek bişiler sağlıyorum .İnanın böyle yaşamak çok zoruma gidiyor Annemin Babamın suratına bkamıyorum bazı zamanlar utancımdan .Babam emekli 1700 tl de onun geliri var Anem rahatsızlığından dolayı çalışmıyor...
gel görünki böyle yaşamak çok zoruma gitmeye başladı daha 30zuma elmeden ölsemde kurtulsam diye düşündüğüm şu sıralar eminim bneim gibi düşünen insanlar vardır.Ne olduda bu duruma düştük borc batağına saplandık böyle ?
Kardeşim bir de depremde evi yıkılanları , evlerinde masumca otururken çatılarına füzeler düşen , sokaklarına füzelerdüşen ve bir hışımla yaşadığı yeri her şeyi bırakıp eşyaları toplayıp göçenleri düşün. Ben debu aralar seninle aynı sıkıntıları yaşıyorum. Ancak ne zaman darlansam aklıma , bu soğukta sınırda çadırlarda yaşayan ayağında çorabı bile olmayan çamurun içinde çadır kuran o masum çocuklar ve analar geliyor. Bizim ve ailemizin sağlığı yerinde ise ,bence bu en büyük huzur ve mutluluk sebebi. Sağlığımız yerinde ise her zaman halimize şükretmek lazım. Son zamanlarda TRT Belgesel'de Su savaşları,Ailenin üyesi gibi programları izliyorum kesinlikle izlemeni tavsiye ederim. Bu arada nasihat veriyor gibi veriyor gibi oldum ama ben şahsen 3 aydır evden dışarı çıkmıyorum sahte kişiliklerden menfaatçilerden palavracılardan çok sıkıldım. Ben ki çoğu zaman gezmeyi yerimde durmamayı felsefe haline getirmiş olsam da yaş ilerleyince özellikle 30 lu yaşlara yaklaşırken ne olacam kaygısı malesef yaşlandırıyor. Ailem sürekli evlen baskısı yapıyordu ancak şükür ki şu aralar tepkilerim ve mantıklı konuşmalarım sonucu duruldular. İş ve kurulu düzen olmadan kesinlikle evlenmeyi düşünmeyen , 2020 yılında yeni nesil sadece instagramda mutlu görünen kızları asgari ücretle tatmin edeceğimi de kesinlikle düşünmüyorum. Uzun lafın kısası bir şeyler rayına oturana kadar kendimi hüsranla bitecek bir serüvene atmayı kesinlikle düşünmüyorum

Yeni başlangıçlar her zaman iyidir , 2 3 haftaya Ukrayna'ya dönüyorum girişimcilik konusunda son bir iş denemesi yapacağım olmazsa da artık şakşakçılarla yalakalarla dolu olan turizm sektörüne tekrardan dönüş yapacağız. Çok eskilerden tanıdığım dürüst ve sevdiğim birisin umutlarını kaybetme biz dürüst olmaya devam ettikten sonra elbet de er yada geç gerçek mutluluğa ulaşacağız. Allah'a emanetsin.