İyi geceler dilerim herkese. Bu başlığı nereye açacağımı bilemediğim için bu kategoride belirtmek istedim.
Dün gece her ne kadar
Elazığ ile aramızda mesafeler olsa da burada da Depremi hissettik. Adana'da bulunanlar dönemin en büyük depremlerinden '98 depremini çok iyi bilir. Paranoyası hala devam ediyor bende.
Gün geçtikçe daha fazla korkmak doğama yerleşti. Bu kaçınılmaz artık. Peki neden böyle bir başlık açtım? Dün gece, deprem yüzünden hepimiz tedirgin bir şekilde evden fırladık. Küçük çaplıydı belki ama paranoya işte... Üzerine Paltosunu, Ceketini almadan çıkan bile oldu. Ağlayanlar sızlayanlar...
Madem ki Deprem kaçınılmaz, bizde evlerden uzak durmak zorunda kalabileceğimiz de bir gerçek. O yüzden Deprem çantası hazırlamakta fayda var. Hazır olanlar için hem bir tekrar olur, hemde hiç hazırlamamış olanlar için iyi bir fikir.
Şimdi
Deprem Çantası'nda neler olmalı bir gözatalım; (
Alıntıdır)
- Vitamini bol, Karbonhidrat içerikli sıvı destekli ve çabucak bozulmayan kuru gıdalar (Bireylere yetecek kadar Su, Konserveler, Kuru ve Uzun süreçte tüketilebilecek aktar ürünleri, meyve suyu, Tahin-Pekmez, v.b.)
- İlkyardım çantası, Pil, Şarj Aletleri, Düdük, El feneri ve uyumlu pil'ler, Çakı veya benzeri kesici bir alet, Kağıt ve kalem.(İsteğe bağlı olarak uzun şarj ömrü olan tuşlu telefonlardan temin edebilirsiniz.)
- İklime göre kıyafetler, iç çamaşırları, çoraplar, ayakkabı, yağmurluk, hatta eldiven ve (gerekirse) yüz maskesi (hastalıklar için.)
- Uyku tulumu, Battaniye, Aile bireylerine yetecek büyüklükte Çadır.
- Önemli Evrak ve Belgeler.
Yukarıda belirttiklerim belki uzun süreli korumaz sizleri ama yeni bir sığınak/kalacak bir yer bulana kadar emin olun işinizi görür.
Malum kış şartlarında soğukta kalmak zordur. Deprem Çantanızı Kış Koşullarına göre hazırlamanız sizin için en mantıklı olan yoldur.
Rabbim Depremzedelere yardım, acil şifa versin, Deprem'de hayatını kaybedenlerin yakınları ve sevdiklerine başsağlığı diliyorum. Allah kimseyi zorda bırakmasın.
(Son olarak forumda bazı Deprem içerikli başlıkların cevaplarında, okuduğumda üzüldüğüm şeyler gördüm. Depremle ilgili yazıların altında 'post kasmak için' yapanlar olduğunu belirtenler olmuş. Bunu yapanları kınadığımı belirtmek isterim. Ayrıca bu yazı'da herhangi bir post kasma amacım olduğunu düşünenler, konuyu hiç okumamalarını tavsiye ediyorum.)