Makalex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu dine karşı öfkenizi saplantılı kininizi bir kenara bırakın. Arkadaş doğruyu söylemiş. Sen uyuyorsun. Gece deprem oldu ve bina çökmeye başladı. Tavanda içi uzun çubuk demirler çökmeyle birlikte beyninize saplandı. Yan yatakta yatan kardeşimize ise bişey olmadı. Ne bu şimdi? Ne yapalım? Vücudumuza Demir saplanmasın diye zırhlı kostüm ile mi yatalım? Bazı durumlar takdiri ilahidir. Allah olmasını ister olur. Senin vakti saatin gelmiştir. Yanında ki kardeşinin daha ömrü vardır. Beyni kullanmak her anda yapılacak bir durum değildir. Öyle etkisiz bir anda yakalanırsın ki beynini kullanmaya vakit kalmaz. İşte bu durum takdiri ilahidir.
Öncelikle verdiğiniz vaaz için teşekkür ederim.

Din nefreti taşıdığım kanısına nasıl vardınız bilmiyorum ama yanlış. Birkaç ay önceki şu mesajımla da ispat ederim: https://www.r10.net/cozumlenmis-sika...post1075796130

Herkesin kaderci olmasını beklemeyin. Kaderci olmayanlara da din düşmanı yaftası yapıştırma cehaletinden bir an önce kurtulmanızı öneriyorum.

Verdiğiniz örnek doğru evet ancak ben bireysel alınabilecek tedbirlerden değil, devletin alması gereken önlemlerden bahsettim. Takdir-i ilahi denilerek sorumluluktan kaçılıp, işin içinden çıkılmasını kastettim.

Bir daha anayasal bir suç olan din ve vicdan hürriyetini zedeleyici ithamlarda bulunmayın."Şu dine karşı öfkenizi saplantılı kininizi bir kenara bırakın." derken imanın kimde olduğunu bilecek olan yalnızca Tanrı'dır.