Merhabalar.

Bugün binance future yani kaldıraçlı işlemleri deneme fırsatım oldu.
Tamamı ile Türkiye'deki viop sistemi diyebiliriz insanları dolandırmak amaçlı veya aracı kuruluşu zengin etme amaçlı ortaya çıkmış bir sistem.
Kaldıraçlı sistemler, piyasalar konusunda acemi düzeyde bir bilgim var, dönebilecek komisyonları, işlem ücretlerini çoğu borsada - firmada tecrübe ettim.
Primexbt çok fazla komisyon kesiyor diye ( bana göre ) binance deneyim dedim, denemeseydim iyimiş, meğersem primexbt bildiğiniz baya iyimiş.
Yarım saat - 1 saatlik bir pozisyon açtım, pozisyon 3 $ kar elde etti, pozisyonu kapatayım dedim, öyle bir kısım göremedim, canlı destekteki eleman ters işlem açmanız lazım dedi veya limit belirleyin, neyse ters işlem açtık.
149 $ olan bakiyemiz margin sistemine göre 152$ küsüratlarında olması gerekiyordu, 150 $ oldu.
Canlı destekten tekrar yazayım dedim, hesap detaylarına bir baktık, bakmasaydık iyiydi
Adamlar hem işlem açmaya ayrı, açtığım işlemi kapatmam için açtığım ters işlemi ( bu arada ters işlemi kapatmak için açıyorsunuz, aktifte pozisyon olmuyor ) ayrı işlem ücreti kesmişler.
2.5-3 $ küsüratlarında kazandığım 20 kaldıraçlı işlem için ortalama 1.10 $ fee kesmişler.
Canlı desteğe göre bu gayet normalmiş.
Bildiğiniz %35-40 dolaylarında fee ücreti ödedim.
Tabi pozisyon açıkken margin kısmında bu fee olayı gözükmüyor, yani margin kısmında 152 $ bakiye gözüküyordu ( pozisyon aktifken ) meğersem biz komisyonları kendimiz hesaplayıp ona göre kapatmamız gerekiyormuş.
Bir yaşıma daha girdim, bu kadar fazla fee kesen borsayla çalışmayıda kestim, primexbt - bybit - bitmex - simplefx gibi borsalar kralmış, değerlerini bilemedik.
Binanceyi altcoin almak - bozdurmak için önerebilirim, paparadan komisyon ile para yatırıp coin alabilirsiniz, ancak bunların haricinde önermem pek mümkün değil.

Teşekkürler.