Konu anlaşılmıştır.
Soru
1- Burada vergi kaydı olan bir mükelleften mi bahsediyoruz
Alakasız cevap
1- Mükellef olmak için vergi dairesinde kayıtlı olmak gerekmez.
Soru
2- Vergi kaydı olup da banka hesabına gelen paraları beyan etmeyen mükellef olabilir mi?
Alakasız cevap
2-Dediğim gibi vergi kaydının önemi yok, çoğu kişi vergi mükellefi kavramını hatalı biliyor.
Siz Maliye'ye de gerek yok dersiniz muhtemelen. Beyanname verme, vergi kaydı açma. Bekle diğer seneyi varlık barışından yararlan, olmadı dava aç. Genelde hiçbir bilgisi olmayan kişiler gerek yok, önemi yok diye cevap verir. 5 nolu cevapta da belirttiğiniz gibi hiçbir sorumluluk almayı aklınızdan bile geçirmediğiniz için insanların kafasını karıştırmayın. Benim kanaatim bu şekilde oluştu.
Size kolaylıklar dilerim.
İçlerinde il oda başkanı, genel sekreter, TÜRMOB delegesi de olan 15.000 mali müşavir takipçim var, bir tane olmaması ya da düşünceme iştirak etmemesi önemli değil. Üslubunuzdan sizin amacınız üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğunu anladım. Beyanname vererek para kazandığınız için paylaşımlarım hoşunuza gitmemiş. iyi günler
Yurtiçinde bulunan ancak kanuni defterlerde yer almayan paranız varsa dediğiniz gibi kanundan yararlanırsınız.
Ancak bu inceleme ve tarhiyat yapılamayacağı anlamına gelmiyor. Şartlarda yazılı "vadesinde ödenmesi ve birinci fıkra " arasında ki "ve" bağlaçtır. Dolayısıyla iki şartın bir arada yerine getirilmesi gerekliliğini vurgular.
Yurtiçinde bulunan paranızı varlık barışından beyan etseniz dahi bu şartı karşılamadığı için inceleme yapılır. Yurtiçinde ki paralar için ayrıca bir şartta belirtilmemiştir.
Yurtiçinde bulunan paralar genelde tamamıyla kayıtsız olduğundan dolayı inceleme yapılsa dahi bulunamayacak türdedir ancak Adsense gelirleri tamamıyla kayıtlıdır dolayısıyla inceleme sonucunda tespiti yapılabilir durumdadır.
Alt metni tekrar tekrar okumanız gerekiyor.
Bu soruya daha önce cevap verdim.