Merhaba arkadaşlar E-ticaret sitesi yaptırmayı düşünüyorum ama bilgim yok bu konuda R10'da bir konu açtım yapacak birini bulmak için.
Çok ilgi gördü yarım saatte 30 40 kişi PM attı aklıma takılan bir şey var.
Fiyatlandırma arasındaki rakamlar çok uçuk yapan çok kişi var aldığım fiyatlandırma 150TL'e de yapan var 20bine de 1000TL'ye de 3000TL'ye de
Sitemi yaptıracağım kişiyi neye göre seçmeliyim? bu konuda çok bilgisizim yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim.
E-Ticaret sitesi yaptıracaksanız 2 seçeneğiniz var. Öncelikle yazılımcı kavramını öğrenin. Yazılımcı sizin ihtiyaçlarınıza göre planlanan yazılımı yazar. Ancak ihtiyaçlarınızı ya siz belirtirsiniz yada kendisi sorar. Ama bu hiç bir zaman doğru yolda olduğunuzu göstermez. Öncelikle kendinizin ihtiyaçlarınızı iyice analiz ederek bunu aktarabilmek için sunum haline getirebilme becerisine ihtiyacınız var. Buraya kadar halen 2 seçenekten bahsetmedim.
1. seçeneğiniz ve en önemlisi E-ticaret kavramını, risklerini ve dijital pazarlama ile E-ticaret sistemlerini nasıl birleştirebileceğinizi iyice öğrenirsiniz. Ayrıca bu alanda Growth Hacking çok önemli bir konudur bunu da öğrenmeniz gerekiyor. Bunların hepsinin bir bütün olduğunu ve bir yazılımcının bunların hepsini bilemeyeceğini kavrayın. Dolayısıyla kendiniz ile birlikte bu konulara hakim bir yazılımcı ve bir e-ticaret danışmanına ihtiyacınız var. Bu seçenekte ilk önce kendinizi eğitmek, sonra fikirlerinizi paylaşacağınız bir danışman bulmak ve daha sonrasında yazılımcı bulmak kalıyor. Tüm bu maddeleri harfiyen uygularsanız fiyat kavramının ne derece göreceli ve bir o kadar da önemsiz olduğunu anlarsınız.
2. seçenek ise sadece yazılımcı ve bir danışman bulun. Fark ettiyseniz danışmanı her türlü tutmanız gerektiğini belirtiyorum.
Danışman dediğim kişi bir profesyonel olacak. Konuşması, davranışları, ağız ve yüz hareketleri, bilgi seviyesi, telefonda sesli veya yazışarak sizinle konuşması ve bilgisini size aktarım şekli ileri seviye de mental konsantrasyona sahip olacak biri olmalı. Kafa ve zihin yapısı basit olmamalı bu kişinin. Büyük resmi gören ve sizi doğru yönlendirecek birisi olacak. Ondan sonra yazılımcı arayacaksınız.
Siz elinizde bir harita olmadan define avına çıkıyorsunuz aslında. Önce büyük resmi çizin ondan sonra neyi nasıl, ne kadara ve kime yaptırabileceğinizi bilirsiniz.