Bakan Soylu'dan Elazığ depremine ilişkin açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ ve Malatya'da bazı binaların yıkıldığını açıkladı. Elazığ Doğanyol'da 1 kişi hayatını kaybetti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ merkezli depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Soylu, şunları söyledi:
"Malatya Pötürge'de birkaç binanın yıkıldığı veya hasar aldığı konusunda bir bilgimiz var. Köylerde hasar olduğu konusunda da bilgi var. Malatya Doğanyol'da 1 kişi hayatını kaybetti. Elazığ'da 10 binada büyük hasar var."
Elazığ'daki deprem 10 ilde hissedildi
6.8 şiddetindeki deprem çevre illerin yanı sıra Suriye ve Irak'ta da hissedildi.
AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 20:55'te 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Deprem yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
Deprem Elazığ dışında Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Tunceli, Gaziantep gibi 10 ilde de hissedilirken, Suriye ve Irak' da sallandı.
5.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA
Öte yandan 21:08'de 5.4 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti.
edit 1:
Elazığ'da meydana gelen depremin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan açıklama
Elazığ'da meydana gelen 6.5 şiddetindeki depremde ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti. Depremin ardından kritik bir açıklama Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan geldi. İşte Fahrettin Altun'un Elazığ'da yaşanan depremin ardınan yaptığı o açıklama.
Elazığ'da gerçekleşen deprem sonrası basın mensuplarımız ve kuruluşlarımızın teyit edilmeyen görüntüleri paylaşmaması ve kamuoyunu infiale sevk edici paylaşımlardan uzak durması önemlidir.
Bu süreçte deprem bölgesinde görev yapan mülki, idari amirler başta olmak üzere görevli kişilerin medya mensuplarımızca meşgul edilmemesi ve AFAD'ın acil durum bilgilendirmelerinin dikkate alınması önemle rica olunur.
Telefon vb. tüm iletişim araçlarının deprem bölgesi başta olmak üzere meşgul edilmemesi de afet yönetiminde herkesin yerine getirmesi gereken sorumluluklardan biridir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm kurum ve kuruluşlarıyla bölgemizde gerekli tüm tedbirleri almakta, vatandaşlarımızın can güvenliği için her türlü adımı atmaktadır. Allah milletimizin yar ve yardımcısı olsun.
edit 2:
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ merkezli depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Soylu, deprem nedeniyle 6 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
ELAZIĞ VALİSİ KONUŞTU
Elazığ Valisi Kaldırım, "Hastanelere intikal eden 225 yaralı bilgisi var, 2'si ağır durumda." açıklamasını yaptı.
AFAD'IN AÇIKLAMASI
AFAD'dan yapılan açıklamada, "Elazığ'daki depremde ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetmiştir." denildi.
PÜTÜRGE'DE GÖÇÜK ALTINDA KALAN YOK
Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, "Bize ulaşan bilgilere göre şu ana kadar Pütürge'de göçük altında kalan yok." dedi.
MOBİL BAZ İSTASYONLARI SEVK EDİLDİ
Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, "Deprem nedeniyle iletişimi olumsuz etkileyen çok önemli bir durum bulunmamaktadır, bölgeye mobil baz istasyonları sevk edilmiştir" açıklamasını yaptı.