bostanci96 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam iki ayrı update sorgusu yapın ve formlarada gizli input koyarak 1 ve 0 gibi değer verin. Update yaptığınız yerde basit bir if else sorgusu ile ayrı ayrı veritabanına ekletin sorununu doğru anladıysam bu şekilde çözebilirsiniz.
Dediğiniz yöntem de olur. Fakat o zaman da sorgu yerine yine if else ile aynı postları yine gireceğim. Yani açıkçası islem.php ye ha gelirekle giderekle diye ayrı ayrı sorgu yapmışım ha if else sorgusu ile ayırmışım. Çok Fark etmeyecek. Dediğim gibibu sadece bu kadarı ile kalmayacak ileride işlerimin bütün gelir giderini burada tutacağım. Gelir gider özellikleri değişecek. en basitinden para birimleri, ürün ölçekleri, ödemeyi alan, ödemeyi veren, gelir türleri gibi. Bunlar kimi üründe olmayacak kimi üründe olmayacak her seferinde islem.php ye aynı postları bir tekrar tekrar girmeyim diyorum. birinde gelirmiktar gelirtarih odemeyialan olacak, Başka bir formda kisiid gidermiktar ve odemeyiyapan olacak mesela. Başka formda gelirmiktar gelirtarih gidermiktar gidertarih olacak. Başkasında sadece kisiid gelirmiktar olacak. islem.php için her form için aynı değişkenleri post etmek yerine bir kere değişkenleri ekleyip hep o sorguyu göndersem daha iyi olacak. Yoksa hiç olmazsa dediğiniz yönetemle veya ayrı ayrı sorgu ile yapacağım mecbur.

BenimWebim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
<input type="hidden" name="tur" value="Islem" /> deyip bu varsa dikkate aldırmayabilirsin
o yöntemi de düşündüm hatta konuda da belirttim. Mecbur kalırsam dediğin yönemi yapabilirim ama konudaki sorguya isset tarzı bir kodla varsa yaz yoksa yazma giri birşey yapılır diye düşünüyorum. Her forma ayrı ayrı hidden eklemektense. Çünkü ileride bu hesapekle sorgum çok uzayacak belki 30 35 sütun olacak o zaman 5 input text için 30 tane input hidden eklemek zorunda kalacağım.