Merhabalar askerliğimi 12 ay yaptım. Bilgi ve tecrübelerim ile cevaplamak isterim. (2017-2018)

Öncelike kafanızı karıştıran sorular ile başlayalım.

Kafamın karıştığı konular
-Çanta mı valiz mi ne götüreyim şuan bilemiyorum. Tekerlekli bavul götürsem çok abes mi olur, kimisi lazım oluyor falan diyor.

Acemi birliğine götürmeniz gereken tek şey kendiniz sakın öyle abartılı bir şey götürmeyin (gerçi askerlik kısaldığı için acemi birliği usta birliği olayı kalktı mı bilmiyorum ama) Acemi birliği için götürmenizi önereceğim tek şey traş malzemesi zaten geri kalan her şeyi veriyorlar. Yanınıza valiz almanızı önermem zaten acemi birliğinde bir kaç parça eşya aldıktan sonra valizinizi depoya koyup bitene kadar kilitliyorlar gereksiz ağırlık. Kışla içerisin de aradığınız her şeyi bulabilirsiniz şampuandan tutun tırnak makasına çoraba iç çamaşıra kadar her şey var.

-Uçakla mı otobüsle mi gidilmeli (sevk belgesinde 100 tl yol ücreti verileceği yazılmış)

Gideceğin yerin uzaklığına göre değişir. Çok uzak değilse otobüsü tercih edebilirsiniz. Ayrıca ilk teslim olmanızı hemen yapmayın. (5 - 5:30 a kadar giriş süreniz var) 4 - 5 arası girin kışlaya yoksa boş boş otutturuyorlar sizi

-Hasta/rahatsız olduğunda ilaca ulaşmak sıkıntı olabiliyormuş. Acaba yanımda birkaç ağrı hapı götürsem sıkıntı olur mu

İlaç konusuna gelirsek öyle aşırı geç gelen bir ilaç durumu yok ancak sürekli kullandığınız bir ilaç var ise yanınıza alın. Ağrı kesici alsanız bile girişte elinizden alabilirler yada kayıt ederler kullanırsınız.

-Kitap götürmek istiyorum, bir sıkıntı olur mu
Kitap tabii ki götürebilirsiniz ancak götürdüğünüz kitabı belirli komutanlar inceler ve askeri için uygun görürlerse eğer kitap kaşe vurulur.

-MUV. ÖZELLİĞİ : (P-001) AVCI (P.MNG.K.ÇVŞ.) bu ne anlama geliyor

Bunun anlamı ise çavuş olarak gideceğinin bildirgesidir. Sana çavuşluk eğitimi verecekler (aslında bakarsan vermiyorlar ) usta birliğine gittiğinde çavuşluk belgen de gönderilir gideceğin yere orada onbaşı olarak göreve başlarsın daha sonra seni isterlerse çavuş yaparlar isterlerse onbaşı olarak kalırsın.

Ayrıca ilk olarak tuşlu telefonu göterebilirsin. Tuşlu telefon askeri de artık serbest yanına almanı öneririm insanların canı sıkılıyor özellikle acemi birliğinde bu yüzden yanında bulunsun.

Gelelim benim sana önerilerime

Ortapedik bir taban al derim sıradan bir taban değil. Özellikle acemi birliğinde sizi köpek gibi koşturup yürütecekler. Kalabalık olacaksınız yemin töreninden önce size yürütmeyi öğretecekler lafım meclisten dışarı ama emin ol öyle insanlar göreceksin ki sağını solunu bile bilmeyen bu yüzden durmadan yürüyeceksin o botlara alışkın değilsen ayakların şişecek ağrı olacak özellikle tabanı sert olduğundan dolayı ayak altların çok acır bu yüzden ortapedik bir taban rahatlatır.

Daha sonra temassız kredi kartı yada hesap kartı götürmeni öneriyorum. Bir çok yerde hızlıca kullanırsın askeri de temassız özellik bir çok yerde geçiyor özellikle (otomatlarda çoğu otomat 1 TL ve kredi kartı ile çalışmaktadır ancak 10 tane dolap var ise 1 - 2 tanesi kesin bozuk olur para yeri temassız kart ile sadece sen alırsın bu çok iyi oluyor )

Acemi birliği için çok bir önerim yok önemli olan ustabirliği

Mesleğin var ise rahat edecek bir yere gidebilirsin. Ben fotoğrafçı olarak görev yaptım çanakkale de çok rahattım. Sivildim ben asker ailelerini (komutan) ve gelen misafir gezilerine fotoğrafçı olarak gidiyor ve çarşıda dükkanda görev yapıyordum.

Kendi devreni her zaman koru kolla bunu çok duyarsın zaten

Kimseye güvenme 1-2 sağlam arkadaş gerisi boş

Batak oynamayı bilmiyorsan öğren koğuşta akşam yapacak en güzel etkinlik çünkü

Usta birliğine gittiğinde bir şekilde akıllı teefonda sokarsın

aklına takılan soru varsa sor

şifreli kilit (kaç tane alınacağını bilmiyorum) 3 adet alman yeterlidir. Dolabın - bot dolabın ve valizin için.

Bozuk para otomatlar de geçer sadece çok nakit götürme artık askeri de sadece kart geçer nadir para kullanırsın.

Fazladan iç çamaşırı vs almanı da önermem.