yemekbloglari adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Klasik ve yanlış bilgi: Domain yaşı eskiyse site daha iyi yükselir.
Doğru bilgi: domain değil, makale eskiyse ve hala geçerliliğini, güncelliğini koruyorsa iyidir.
Domain yeniyse, makale yeniyse google zaten sizin makalenizi en başlara alıp tıklama oranına ve rakipler ile sizin sitenizde geçirilen zamana (Burada dikkat edin sadece zamana bakarak asla sıralama yapmaz, çünkü arama motorunu kullanan kişilerin bir kısmı aradığını site içerisine girmeden bile görebiliyor. örnek: istanbul- ankara arası kaç klm diye sorduğumuzda herhangi bir site titlesi bu klm yi yazıyor olabilir, arama sonucunda daha siteye bile girmeden bunu görebiliriz.) diğer site ise konuyla alakalı 500 kelimelik makale hazırlamış ve çok yararlı bilgiler vermiş olabilir. kıyaslama sadece sitede geçirilen zamana bakarak yapılmaz.

ayrıca sitenize gelen kişi baktığı konuyu görüp hemen çıkmış mı, başka konulara da bakmış mı.

Domain yaşının etkisi benim nazarımda sıfırdır. backlinkleri, backlinki hangi kelimelerden aldığı, sadece ana sayfaya mı, konularına mı backlink aldığı.....
Dediğinize katılıyorum domainin eski olmasının + avantajı vardır SSL kullanmanında class ipninde fln fln diye uzar gider yeni domaıne backlınk calısması sıkıntı eskı domaıne calısmalardan korkulmaz. ayrıcak aldıgınız domaını mın 5 yıl uzatın bunlar etken maddelerdır ben bu şekilde çalışıyorum ve faydalarını gördüm hee ne kadar etkiler konusuna gelince belki %1 belki %50 etkiler ona bişey diyemem ama etkisi olduğuna eminim testletimdem bu şekilde fayda gördüm.