Yurtiçinde bulunan ancak kanuni defterlerde yer almayan paranız varsa dediğiniz gibi kanundan yararlanırsınız.
Ancak bu inceleme ve tarhiyat yapılamayacağı anlamına gelmiyor. Şartlarda yazılı "vadesinde ödenmesi ve birinci fıkra " arasında ki "ve" bağlaçtır. Dolayısıyla iki şartın bir arada yerine getirilmesi gerekliliğini vurgular.
Yurtiçinde bulunan paranızı varlık barışından beyan etseniz dahi bu şartı karşılamadığı için inceleme yapılır. Yurtiçinde ki paralar için ayrıca bir şartta belirtilmemiştir.
Yurtiçinde bulunan paralar genelde tamamıyla kayıtsız olduğundan dolayı inceleme yapılsa dahi bulunamayacak türdedir ancak Adsense gelirleri tamamıyla kayıtlıdır dolayısıyla inceleme sonucunda tespiti yapılabilir durumdadır.
Alt metni tekrar tekrar okumanız gerekiyor.
Kardeşim İstanbul Hukuk'tan mezun oldum, yıllarca hakimlik yaptım, hergün kanun okuyorum. Hukukta sistematik yorum diye bir metodolojik kavrama yöntemi var. Bu tamamen tecrübe ile gelişir. Sizin yaptığınız kalp krizi geçiren adama doktor müdahale ederken, internetten öğrendiğine göre müdahalenin farklı şekilde gerçekleşmesi gerektiğine ilişkin karşı çıkmasına benzer.
Bu sitede birçok kişi benim blog sitemin domain, tema ve SEO'sunun uygun olmadığını söyledi. Kendi alanları, saygı duydum. Ama hukuki yorumlarda lütfen siz de saygı duyun. Ya da bildiğiniz gibi hayatınıza tatbik edebilir, genel oranlarda vergi ve cezanızı ödeyebilirsiniz.
İyi günler.